• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Φωτογραφικό: Η πτώση του Toseland
Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς
Νέα 09/09/2011 - 14:07

Η διεξαγωγή του δεύτερου σκέλους στον αγώνα WSBK στο Nurburgring υπό έντονη βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν πολλοί αναβάτες, μεταξύ των οποίων και ο James Toseland. Η εντυπωσιακή και συνάμα τρομακτική πτώση του οδηγού της BMW Italia δεν είχε επιπτώσεις για τον ίδιο, ευτυχώς.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Toseland έχει εγχειριστεί στον δεξιό καρπό του, έπειτα από την πτώση του στην Αραγονία, και προσπάθησε να τον προστατέψει για να μην ξανατραυματιστεί. Ο ίδιος έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο από ό,τι περιμέναμε για να ρυθμίσουμε την ανάρτηση της μοτοσυκλέτας και χαίρομαι που πήρα βαθμούς στο πρώτο σκέλος. Το δεύτερο σκέλος ήταν μια άλλη υπόθεση και μια πτώση δεν ήταν ό,τι χρειαζόμουν αυτή την περίοδο.

Δεν χρειάζεται να πω πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι μπορώ να πέσω και να επανέλθω. Για μήνες με απασχολούσε ο τραυματισμός μου και αγωνιζόμουν με τρόπο που να μην τον επιδεινώσω. Αυτό δεν χρειάζεται να το κάνω πλέον. Είμαι αποφασισμένος να ξαναβρεθώ στην κορυφή όπου νομίζω ότι ανήκω και γι’ αυτό πρέπει να επικεντρωθώ σ’ αυτό.»

 

Αυτά έγραφε ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των superbike αμέσως μετά τον αγώνα στην Γερμανία. Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική και απρόσμενη για τον ίδιο αλλά και τους φίλους του. Ο Toseland επισκέφτηκε χτες τον Mike Hayton, τον σύμβουλό του για θέματα ορθοπεδικής, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η δυσκινησία στον δεξιό καρπό του είναι μόνιμη και δεν θεραπεύεται. Αυτό ανάγκασε τον Toseland να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς. Ο ίδιος δήλωσε:

 

«Το 2011 ήταν μια σκληρή χρονιά για εμένα και η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη της ζωής μου. Όμως οι συμβουλές από τους ειδικούς κατέστησαν σαφές ότι η πτώση μου στην Αραγονία με άφησε με μόνιμη δυσκινησία στον δεξιό καρπό μου, κάτι που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα είμαι σε θέση να ανταγωνιστώ σε κορυφαίο επίπεδο.  

Είναι σκληρό αυτό, όμως πρέπει να θέσω προτεραιότητα την ασφάλεια των άλλων αναβατών αλλά και τη δική μου και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι σωστό να δεσμεύω μία θέση στο WSBK, σε μια τόσο επαγγελματική ομάδα όπως η BMW Motorrad Italia. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί που θέλουν απελπισμένα μια ευκαιρία.

 

Ήμουν εξαιρετικά τυχερός που είχα μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα κάνοντας κάτι που αγαπώ και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Ήμουν τυχερός που ανάρρωσα από τους τραυματισμούς μου στο παρελθόν και έτυχα της υποστήριξης από την υπέροχη οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους οπαδούς μου, οι οποίοι με έζησαν στις καλές και τις κακές στιγμές μου.  

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της BMW Motorrad Italia για την υποστήριξη και την κατανόηση καθώς και όλους τους προσωπικούς χορηγούς μου που ήταν πιστοί σ’ εμένα. Ελπίζω να βρουν έναν οδηγό που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και τις προσδοκίες της ομάδας.

Δεν περίμενα να αποσυρθώ τώρα ή μεαυτόν τον τρόπο και λυπάμαι πολύ που αφήνω τους αγώνες, όμως κρατώ όλες τις μνήμες από τις εκπληκτικές ευκαιρίες που μου παρείχε η καριέρα μου.»

Επόμενο άρθρο »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ο Μπούστας στην pole της Formula Extreme

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Η Kawasaki παραμένει στον θεσμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα