• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Japan: O Stoner πήρε την 10η pole της χρονιάς!
Δυνατός ο Lorenzo! O Rossi βελτιωμένος 7ος!
Νέα 01/10/2011 - 10:55

Ο Casey Stoner φέτος είναι με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός, αφού σήμερα πήρε την 10η pole position σε 15 Αγώνες, ένα ποσοστό 66.6% που είναι εκπληκτικό για τα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια σε αυτό βοηθάει – εκτός από την φοβερή οδήγηση του Αυστραλού – και η υπεροχή της Honda RC212V που έχει ακόμη 2 pole με τον Simoncelli και 1 με τον Pedrosa, ενώ η Yamaha M1 έχει μόνο 2 pole με τον Lorenzo, από το ξεκίνημα της χρονιάς. 

Ο Ισπανός προσπάθησε και σήμερα πολύ και με χρόνο 1:45.523 πήρε προσωρινά την pole, αλλά για λίγο μέχρι να ολοκληρώσει τον γύρο του ο Αυστραλός που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:45.267 διαλύοντας το απόλυτο ρεκόρ πίστας που είχε γίνει με μαλακά λάστιχα ενός γύρου το 2008. Ο Stoner μάλιστα ήταν ο ταχύτερος και στην ευθεία με 295.6 χαω, σχεδόν 8 περισσότερα από την υψηλότερη τελική του Lorenzo!

O Andrea Dovizioso με την 3η εργοστασιακή Repsol Honda βάλθηκε να αποδείξει ότι αξίζει να μείνει εργοστασιακός οδηγός και το 2012 και αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης με χρόνο 1:45.791.

Ο Dani Pedrosa ίσως να απογοητεύτηκε από το ότι ξεκινάει 4ος, αλλά ο χρόνος του στο 1:45.966 έγινε με τα σκληρά λάστιχα του αγώνα και αυτό σημαίνει ότι αύριο θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει στα ίσια τη νίκη. Δίπλα του από την 5η θέση θα ξεκινήσει ο ταλαιπωρημένος Ben Spies (τροφική δηλητήρια ση και εξάντληση χθες) που είναι ο πρώτος από τους οδηγούς που βρίσκονται στο 1'46'' με τον Marco Simoncelli να συμπληρώνει την 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης.

 

Ο Valentino Rossi είχε την 6η θέση μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας, όταν ο Ιταλός φίλος του τον άφησε τελικά 7ο με χρόνο 1:46.467. Εδώ να πούμε ότι πέρυσι (με ίδιες ακριβώς καιρικές συνθήκες, αλλά με την παλιά άσφαλτο) ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε σημειώσει 1:47.055 και ήταν η πρώτη Μ1, ενώ ο Stoner με την Ducati είχε κάνει 1:47.105. Την περσινή pole είχε πάρει ο Dovi με 1:47.001.

Φέτος δίπλα στον Rossi, o Alvaro Bautista και η Suzuki του επιβεβαιώνουν ότι είναι σε ανοδική πορεία. Την 3η σειρά συμπληρώνει ο δορυφορικός συνήθης πρώτος της Ducati, o Hector Barbera, μπροστά από τον εργοστασιακό Nicky Hayden που έμεινε 10ος.

Οι έκτακτες συμμετοχές τα πήγαν αρκετά καλά, με τον Kousuke Akiyoshi στην 17η θέση μόλις 2 δέκατα πάνω από τον χρόνο του ομόσταυλού του Toni Elias. O Damian Cudlin που αντικαθιστά τον Capirossi είναι 18ος με φοβερή βελτίωση σε σχέση με χθες και ο 44χρονος Shinichi Ito ξεκινάει τελευταίος.

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2 Κατ.: Πρώτος ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi 125 Κατ.: Ο Zarco στην pole position

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα