• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευχαριστημένοι στην Honda
Από τον αγώνα και τα αποτελέσματα
Νέα 07/11/2011 - 22:15

Στη Honda είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Ο Casey Stoner κέρδισε πάνω στο νήμα, ο Andrea Doviziοso κατετάγη τρίτος στο Πρωτάθλημα και ο Dani Pedrosa τα κατάφερε καλά έπειτα από μια δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, εξαιτίας των τραυματισμών του. Οι τρεις αναβάτες δήλωσαν σχετικά:

 

Casey Stoner:

«Η καρδιά μου έφυγε από τη θέση της! Κάναμε τόσο καλή δουλειά σε όλο τον αγώνα και έπειτα άρχισε να βρέχει. Καθώς ήμουν ο πρώτος που έφτασε στο βρεγμένο σημείο της πίστας δεν ήξερα πόσο να πιέσω και γι’ αυτό έκοψα ρυθμό για να σιγουρέψω ότι θα τερματίσω και αν θα με περνούσαν κάποιοι θα προσπαθούσα να μείνω κοντά τους. Όταν έφτασα στην πίσω ευθεία έκανα ένα μικρό λάθος καθώς έβαλα “νεκρά” αντί για πρώτη σχέση στο κιβώτιο και με πέρασε ο Spies. 

 

Προσπάθησα να μείνω κοντά του αλλά οδηγούσε πολύ καλά, γρήγορα και ομαλά και έδειχνε σίγουρος σε αυτές τις συνθήκες, περισσότερο από εμένα. Στο πρώτο μισό του τελευταίου γύρου είχε δημιουργήσει μια διαφορά αλλά ήξερα ότι ήμουν γρήγορος στο δεύτερο μισό. Σκέφτηκα ότι δεν είχα πάρει ρίσκο όλη τη χρονιά και ότι έπρεπε να το κάνω τώρα. Ήξερα ότι είχα καλύτερη έξοδο στην τελευταία στροφή και έβαλα το κεφάλι κάτω για να το καταφέρω.

 

Ήταν μια εκπληκτική νίκη, πάνω στο νήμα. Μου το είχαν κάνει στο παρελθόν αλλά εγώ ποτέ δεν το είχα κάνει σε άλλον ως τώρα. Λυπάμαι για τον Ben επειδή οδήγησε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την σκληρή δουλειά που έκανε όλη τη χρονιά.»

 

Αndrea Dovizioso:

«Χαίρομαι για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα το οποίο οφείλεται στη σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά. Πριν τον αγώνα ήξερα ότι δεν είχα πολλές πιθανότητες να τερματίσω μπροστά από τον Dani επειδή πάντα είναι γρήγορος εδώ. Έπρεπε να ακολουθήσω στρατηγική για να τον κερδίσω. Είχα μαλακό εμπρός ελαστικό και ήξερα ότι δεν μπορώ να πιέζω σε όλο τον αγώνα, προσπαθούσα να τον κρατούσα πίσω μου αλλά με προσπερνούσε και αμέσως τον περνούσα κι εγώ.

 

Ήταν μια ωραία μάχη και όταν άρχισε να βρέχει ήθελα να πιέσω περισσότερο επειδή είμαι καλύτερός του σε αυτές τις συνθήκες. Όμως η επιθυμία μου να τερματίσω τρίτος στο Πρωτάθλημα με έκανε να πάρω επιπλέον ρίσκο. Ευχαριστώ την ομάδα για αυτά τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί και χαίρομαι που τελείωσα την καριέρα μου στην Honda όντας τρίτος στο Πρωτάθλημα, την καλύτερη θέση μου ως τώρα στην MotoGP.

Στον τελευταίο γύρο σκεφτόμουν τον Marco και τα κατάφερα σε μια πίστα που πάντα πάλευα πολύ να τα καταφέρω. Ο Marco με βοήθησε πολύ, αντίο Μarco.»

 

Dani Pedrosa:

«Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Έκανα ό,τι μπορούσα αλλά δεν αισθανόμουν άνετα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Ιδίως προς το τέλος του και με το νερό στην πίστα, πάλευα περισσότερο, όπως στην Αυστραλία και πρέπει να βελτιώσω το στυλ οδήγησής μου στο μέλλον. Είχα μια καλή μάχη με τον Andrea και στο τέλος έχασα μια θέση από τον Crutchlow αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

Με τον Andrea είχαμε μαλακό λάστιχο εμπρός και παλεύαμε περισσότερο από τον Spies ή τον Cal που είχαν σκληρό. Τώρα θα σκεφτούμε το μέλλον και τις δοκιμές που θα κάνουμε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά θα κρατήσουμε τα θετικά και θα είμαστε αισιόδοξοι για το 2012.»

Επόμενο άρθρο »

Ικανοποίηση στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Κέρδισε ο Pirro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα