• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati Superleggera στο Μιλάνο
Με τιμή 66,000€ στην Ιταλία!
Τεστ-Μοντέλα 05/11/2013 - 15:37

Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας “Leonardo da Vinci” στο Μιλάνο ήταν το τέλειο σκηνικό για την παρουσίαση μιας τόσο τεχνολογικά προηγμένης μοτοσυκλέτας από τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding. 

Η αφοσίωση του Ιταλικού εργοστασίου στη δημιουργία σπορ μοτοσυκλετών υπογραμμίζεται από την περιορισμένης έκδοσης μόλις στα 500 κομμάτια Panigale 1199 Superleggera. Τα επίπεδα τεχνολογίας και απόδοσης δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, της οποίας το 90% της παραγωγής έχει ήδη προπουληθεί! Μόνο 50 αναζητούν ακόμη τον πλούσιο ιδιοκτήτη που θα είναι και γενναίος ώστε να αποχωριστεί 66,000€, αν είναι Ιταλός και μερικά παραπάνω λόγω φόρων αν είναι Έλληνας!

 

Τα υλικά κατασκευής είναι το τιτάνιο, το μαγνήσιο και το carbon fibre κυρίως, ώστε να επιτευχθεί η υψηλότερη τιμή αναλογίας ιπποδύναμης ανά βάρος, στην ιστορία της μοτοσυκλέτας. Με απόδοση πάνω από 200 ίππους και βάρος κενή 155 κιλά ή 166 με όλα τα υγρά της, φθάνει την αναλογία που έχουν οι αγωνιστικές των Superbike, παρά το ότι έχει φώτα για κανονική κυκλοφορία στο δρόμο! Είναι απίστευτο ότι κάθε τμήμα της μοτοσυκλέτας είναι ελαφρύτερο, από την ήδη πανάλαφρη Panigale R!

“Αυθεντική Ιταλική Απόδοση” ονόμασε η Ducati την προσέγγισή της σε αυτό το μοντέλο, που υπογραμμίζει επίσης το Ιταλικό design. Για τον Ιταλικό σχεδιασμό μίλησε ο πολύς Walter de Silva, επικεφαλής Σχεδιασμού του Volkswagen Group. Είπε ότι αν προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εξήγηση για την επιτυχία του Ιταλικού design πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες του στα βιώματα των Ιταλών σχεδιαστών, που από μικρά παιδιά ζουν μέσα σε ένα αρχιτεκτονικό περιβάλλον που αναδεικνύει τις σωστές αναλογίες!

Αποκάλυψε μάλιστα τη συνεργασία που πρόσφατα άρχισε με το τμήμα σχεδιασμού των μοτοσυκλετών, κάτι που μάλλον στο μέλλον θα αποφέρει ακόμη πιο σπουδαία μοντέλα, σχεδιαστικά.

 

Η Superleggera δίκαια αποτελεί την καλύτερη σπορ μοτοσυκλέτα που παρουσιάζεται στο Μιλάνο και σίγουρα αναμένεται να κλέψει την παράσταση από την Πέμπτη που η Έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό!

 

Domenicali, Da Silva
Domenicali, Da Silva

Επόμενο άρθρο »

EICMA 2013: Honda CTX1300

« Προηγούμενο άρθρο

EICMA 2013: BMW S1000R

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα