• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Spies είπε όχι στη Yamaha και συζητάει με Aprilia
Οι Ιταλοί ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Τεξανό αναβάτη, ο οποίος στο Misano αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρόσφερε η Yamaha...
Νέα 25/06/2009 - 13:43
H Aprilia είναι διατεθειμένη να ξοδέψει αρκετά χρήματα προκειμένου να σπάσει την κυριαρχία της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Γι' αυτό άλλωστε και είναι μέσα σε όλα τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό.

Το εργοστάσιο του Noale που επέστρεψε φέτος στο WSBK με την ολοκαίνουργια και RSV4 ασχολείται με την περίπτωση του Colin Edwards, είχε αποδεδειγμένα ενδιαφερθεί για τον Marco Simoncelli, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητάει και με το νέο μεγάλο αστέρι του, τον Ben Spies.

«Φυσικά και μας ενδιαφέρει ο Spies. Θα βρίσκομαι στο Donington αυτές τις ημέρες και αν ο Ben πιστεύει στο project μας μπορούμε να υπογράψουμε αμέσως», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Gruppo Piaggio, Giampiero Sacchi,

Τις επαφές με την Aprilia επιβεβαίωσε μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους και ο 24χρονος Τεξανός αναβάτης: «Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους και σίγουρα θα σκεφτώ αυτά που θα μου προτείνουν. Δεν βιάζομαι να αποφασίσω για το μέλλον μου».

«Παιχνίδι» με Yamaha
Mετά τη διπλή του νίκη στο Μiller Park ο Spies ήταν έτοιμος να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με την Yamaha WSB για το 2010.

Στις επαφές που είχε με τον υπεύθυνο αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Yamaha Europe, Lawrence Koerkamp, ζήτησε αύξηση της τάξης του 10% στις αποδοχές του. Φέτος κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ, για το 2010 ζήτησε 1,1 εκατομμύρια.

Ωστόσο ο Koerkamp αρνήθηκε να προχωρήσει σε συμφωνία από τη στιγμή που ακόμα δεν γνώριζε το budget που θα έχει στη διάθεσή του για την επόμενη χρονιά.

Στο Misano, τα πράγματα άλλαξαν και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτή τη φορά η Yamaha ήταν αυτή που πλησίασε τον Spies ζητώντας του διά στόματος Lin Jarvis να υπογράψει νέο συμβόλαιο το οποίο ικανοποιεί τις απαιτήσεις του.

Μετά όμως την τέταρτη μηχανική βλάβη σε σύνολο 16 αγώνων που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους η R1 (ο συμπλέκτης της συγκεκριμένα), ο Spies άλλαξε στάση και αρνήθηκε να υπογράψει λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης...

Στο Donington Park με ευχάριστες αναμνήσεις

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Spies μαζί με τα άλλα αστέρια των Superbike θα βρίσκεται στην πίστα του Donington Park όπου διεξάγεται ο 9ος γύρος της χρονιάς.

Στη συγκεκριμένη πίστα ο Αμερικανός αναβάτης πραγματοποίησε πέρσι το ντεμπούτο του στα MotoGP οδηγώντας για την Rizla Suzuki. Στις κατατακτήριες δοκιμές είχε σημειώσει τον όγδοο χρόνο, ενώ στον αγώνα τερμάτισε 11ος...


«Είναι όμορφα να επιστρέφω σε ένα σιρκουί που γνωρίζω και έχω αγωνιστεί στο παρελθόν. Αυτό μου δίνει περισσότερο χρόνο να δουλέψω με το στήσιμο αντί να μάθω την πίστα. Πραγματικά διασκέδασα τον αγώνα του MotoGP εδώ πέρσι. Πρέπει να φύγουμε από εδώ με περισσότερους βαθμούς από τον Nori (Ηaga), έτσι ώστε να πάμε στο Brno με ικανοποιητική διαφορά στο Πρωτάθλημα», σχολίασε.

Επόμενο άρθρο »

Assen, o «Καθεδρικός» των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

O Simoncelli στα MotoGP με το Team Gresini!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα