• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 10/09/2015 - 20:50

Ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει το Grand Prix του Misano με ένα πλεονέκτημα 12β σε σχέση με τον ομόσταυλό του. Ο Ιταλός θρύλος γεννήθηκε μόλις 10χλμ από την πίστα και στόχος του είναι φυσικά η νίκη, κάτι που είχε καταφέρει πέρυσι.

 

«Είναι ιδιαίτερο μέρος για εμένα. Φέτος ακόμα περισσότερο. Περιμένω και πιο πολύ κόσμο. Φτάνω σε πολύ καλή στιγμή, πρώτος στη βαθμολογία και με νίκη στο Silverstone που δημιουργεί προσδοκίες».

 

«Θα είναι δύσκολο Σ/Κ και ειδικά εκτός πίστας καθώς πολλοί θα έρχονται για να με δουν. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το σημαντικό είναι να κάνουμε καλή δουλειά στην πίστα».

 

«Είναι μια πίστα που μου αρέσει και συνήθως η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ δυνατή».

 

Από την άλλη ο Jorge Lorenzo δεν έχει τερματίσει κάτω από τη δεύτερη θέση σε όλες τις κατηγορίες και στους οχτώ αγώνες που έχει συμμετάσχει. Ο Ισπανός έχει πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες το 2011-13, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερος πίσω από τον Vale.

 

«Είναι καταπληκτική η ευκαιρία για να γίνει ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας, κυρίως λόγω της κατάστασης με το Πρωτάθλημα. Είμαστε στην Ιταλία, στο δεύτερο σπίτι της Yamaha, αλλά οι 25β για τη νίκη είναι όπως σε κάθε άλλη πίστα».

 

«Για μένα πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα όπως όλοι οι άλλοι, τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Jorge Lorenzo.

 

Μαθηματικά ο Marc Marquez έχει ελπίδες για το Πρωτάθλημα, επί της ουσίας όμως - όπως συνειδητοποιεί και ο ίδιος - χρειάζεται ένα μεγάλο θαύμα για να κατακτήσει και φέτος τον Τίτλο.

 

Το Misano είναι μια από τις τρεις πίστες στις οποίες ο Ισπανός δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία (οι άλλες είναι το Motegi και το Phillip Island) αν και το 2011-12 είχε πάρει δυο συνεχόμενες νίκες στην Moto2.

 

«Μετά το Silverstone οι επιλογές για το Πρωτάθλημα δεν έχουν εκλείψει, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε εκεί, αλλά η αίσθηση δεν ήταν και η καλύτερη. Ήταν η ώρα να πάρουμε ρίσκα για τον Τίτλο, αλλά δεν κατέστη εφικτό».

 

«Κάναμε πολύ καλό αγώνα και το σημαντικό είναι ότι ήμασταν γρήγοροι στο στεγνό και όλα δείχνουν ότι εδώ ο αγώνας θα γίνει στο στεγνό. Κάναμε δοκιμές εδώ το καλοκαίρι που ήταν καλές. Έκανε πολύ ζέστη και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε το set-up, αλλά έχουμε καλή βάση».

 

Ο Dovi επέστρεψε στο βάθρο στο Silverstone για πρώτη φορά από το Le Mans και ο Ιταλός νιώθει άνετα μετά από δυο δοκιμές που έχει κάνει με την ομάδα του στην πίστα του Misano.

 

Ο Ιταλός άσος της Ducati δεν έχει καταφέρει ποτέ να ανέβει στο βάθρο του Misano, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι η τέταρτη θέση, την οποία έχει καταφέρει να πάρει τέσσερεις φορές στο παρελθόν!

 

«Και φέτος το βάθρο θα είναι αρκετά δύσκολο. Οι τέσσερεις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες είναι πολύ δυνατές, παλεύουν για το Πρωτάθλημα και πιέζουν ο ένας τον άλλον ακόμη περισσότερο».

 

«Θα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να προσπαθήσουμε και στο τεστ η ταχύτητά μας ήταν καλή. Αν μείνουμε κοντά τους στον αγώνα, τα πάντα μπορεί να συμβούν».

 

Αν και ξεκίνησε από την 18η θέση του grid, ο Danilo Petrucci έκανε καταπληκτικό αγώνα στο Silverstone και κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του! Μάλιστα το σπίτι του είναι λίγα χλμ μακριά από το Misano και είναι και γι’ αυτόν ο αληθινός εντός έδρας αγώνας!

 

«Είμαι χαρούμενος που πήρα το πρώτο μου βάθρο, αλλά τώρα θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα στο στεγνό. Τώρα είναι σχεδόν αδύνατον να πάρουμε ένα βάθρο στο στεγνό, ή ακόμα και να είμαστε στην πρώτη πεντάδα».

 

«Δεν θέλω όμως να ακούσω κάποια άλλη φορά στο μέλλον, όταν θα έχουμε βρεγμένο αγώνα, ότι ο Petrucci θα είναι γρήγορος. Θέλω σε μια ηλιόλουστη ημέρα να πούνε ότι ο Petrucci θα είναι γρήγορος! Αυτός είναι ο στόχος μου».

 

Αυτός που έχει γεννηθεί στη Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου, είναι ο Alex de Angelis που έδωσε και αυτός το παρόν με τη σειρά του στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

 

«Είναι πάντα ωραίο να έρχομαι στο Misano, που είναι ο εντός έδρας αγώνας μου. Άλλωστε εδώ είναι που κατάφερα και πήρα το πρώτο βάθρο της καριέρας μου το 1998! Είναι πολύ σημαντικό και μου δίνει κίνητρο για να πιέσω».

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Ο παράγοντας Rossi;

« Προηγούμενο άρθρο

«Έμπνευση» για Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα