• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Aragon!
Rossi και Lorenzo έτοιμοι για μάχη
Νέα 22/09/2015 - 10:45

Στο San Marino ο Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην πίστα του Misano, σ’ έναν από τους πιο δραματικούς αγώνες στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

Παράλληλα, ο Valentino Rossi παρά το λάθος του είδε τον Jorge Lorenzo να πέφτει και να αυξάνεται η μεταξύ τους διαφορά στους 23β. Η μάχη για τον Τίτλο συνεχίζεται στην πίστα της Aragon, για τον 14ο Γύρο της φετινής σεζόν.

 

Όταν η συγκεκριμένη πίστα προστέθηκε στο Ημερολόγιο Αγώνων το 2010, έγινε η έκτη διαφορετική πίστα της Ισπανίας. Φέτος θα φιλοξενήσει GP για έκτη χρονιά, με τους Ισπανούς να έχουν το πάνω χέρι με 11 νίκες στους 15 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

 

Είναι η μία από τις δυο πίστες - μαζί με το Austin - στην οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Valentino Rossi και, πράγμα απίστευτο κάπως, ο Ιταλός θρύλος έχει μόνο ένα βάθρο εκεί το 2013 (3ος).

 

Πέρυσι ο αγώνας του εκεί δεν κράτησε πολύ καθώς είχε μια πτώση που τον άφησε για μερικά δευτερόλεπτα αναίσθητο στο έδαφος. Ήταν η τελευταία φορά που ο Vale δεν τερμάτιζε αγώνα και η τελευταία φορά - με εξαίρεση το Misano - που δεν ανέβηκε στο βάθρο!

 

Πέρυσι ο Jorge Lorenzo είχε πάρει τη νίκη, σε μια πίστα που στους τέσσερεις από τους πέντε αγώνες έχει ανέβει στο βάθρο, με το χειρότερό του αποτέλεσμα να είναι μια τέταρτη θέση το 2010.

 

Ο Marc Marquez θα προσπαθήσει να πάρει την 50η νίκη της καριέρας του, καθώς υπολείπεται 63β από την κορυφή και τον Rossi. Ο Ισπανός κέρδισε από την pole position τον αγώνα τόσο το 2011 (Moto2), όσο και το 2013 (MotoGP).

 

Πέρυσι και πάλι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πάρει την pole, αλλά είχε κάνει το λάθος να μείνει με τα σλικ ελαστικά σε μια βρεγμένη πίστα που του κόστισε μια πτώση. Στο τέλος τερμάτισε 13ος.

 

Την ίδια μοίρα είχε και ο Dani Pedrosa, ο οποίος τελικά ολοκλήρωσε στην 14η θέση. Το 2013 είχε επίσης πτώση, μετά από μια επαφή με τον Marquez που οδήγησε στο να καταστραφεί ένας απροστάτευτος αισθητήρας στη μοτοσυκλέτα του.

 

Το 2012 είχε νικήσει στην Aragon, ενώ τα δυο προηγούμενα χρόνια είχε πάρει δυο δεύτερες θέσεις.

 

Ο Andrea Dovizioso έχει πέσει στην Aragon στους τρεις από τους πέντε αγώνες που έχουν γίνει εκεί, με καλύτερό του αποτέλεσμα μια τρίτη θέση το 2012 μετά από ωραία μάχη με τον τότε ομόσταυλό του, Cal Crutchlow.

 

Την πτώση δεν απέφυγε πέρυσι ούτε ο Andrea Iannone, ο οποίος είχε κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση και είχε βρεθεί να παλεύει για τη νίκη!

 

Ο Ιταλός είχε κερδίσει τον αγώνα της Moto2 εκεί το 2010 και είναι ένας από τους τρεις μόλις μη Ισπανούς αναβάτες που έχουν κερδίσει στην Aragon. Οι άλλοι δυο είναι ο Casey Stoner (2010 και 2011) και ο Romano Fenati (2014).

 

Ο Aleix Espargaro έχει πανηγυρίσει το παρθενικό του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία στην Aragon, όταν τερμάτιζε δεύτερος πάνω στη Forward Yamaha του. Ο ομόσταυλός του, Maverick Vinales, έχει τρία βάθρα εκεί σε όλες τις κατηγορίες: 3ος στα 125cc το 2011, 2ος στην Moto3 το 2013 και πρώτος πέρυσι στην Moto2 από την pole.

 

Μετά το πρώτο φετινό του βάθρο στο Misano, ο Bradley Smith έχει μια διαφορά 42β από τον δεύτερο καλύτερο δορυφορικό αναβάτη που είναι ο Danilo Petrucci! Ο Βρετανός ήταν 5ος πέρυσι στην Aragon, ενώ ο Petrucci - πάνω στην ART - είχε το καλύτερό αποτέλεσμα της σεζόν περνώντας τη γραμμή στην 11η θέση.

 

Ο Pol Espargaro παραμένει στους 81β μετά την πτώση του στο San Marino, ενώ δυο βαθμούς πιο πίσω είναι ο Cal Crutchlow. Ο τελευταίος είχε καταφέρει να πάρει το μοναδικό του βάθρο με την Ducati πέρυσι, στην πίστα της Aragon (3ος).

 

Στις OPEN ο Loris Baz έχει πια το πάνω χέρι, μετά την εκπληκτική τέταρτη θέση που κατάφερε να πάρει στο Misano! Ο Γάλλος έχει ένα πλεονέκτημα πέντε βαθμών από τον Barbera, με τον Miller να είναι άλλους εφτά βαθμούς πιο πίσω.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πρέπει να κερδίσω τον Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Συνέντευξη με τον Petrucci!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα