• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πρέπει να κερδίσω τον Lorenzo!
Το προβάδισμα των 23β δεν είναι αρκετό
Νέα 22/09/2015 - 11:07

Ο Valentino Rossi μπορεί να έχει μια διαφορά 23 βαθμών από τον Jorge Lorenzo, αλλά ο Ιταλός θρύλος αμφιβάλει ότι αυτό είναι ασφαλείας για τους εναπομείναντες πέντε Γύρους.

 

Ο Vale σχεδόν διπλασίασε τη διαφορά του από τον Lorenzo μετά το τέλος του χαοτικού αγώνα στο Misano, παρά το ότι πήρε το χειρότερό του φετινό αποτέλεσμα (5ος).

 

Ο Rossi ξέρει καλά ότι αν ο Lorenzo κερδίσει και τους πέντε τελευταίους αγώνες της σεζόν, ακόμα κι αν ο ίδιος τερματίζει δεύτερος τότε θα χάσει τον Τίτλο!

 

Το μεγάλο ερωτηματικό για τους δυο βέβαια είναι ο Marc Marquez, ο οποίος σίγουρα έχει τη δυνατότητα να πάρει νίκες από τις δυο κυρίαρχες Yamaha φέτος.

 

Ο μεγαλύτερος φόβος του Valentino Rossi είναι να νικήσει ο Lorenzo στην Aragon και ο ίδιος να τερματίσει πίσω κι από τον Marquez και να χάσει έτσι σε έναν αγώνα εννέα βαθμούς!

 

«Η κατάσταση για εμένα έχει ως εξής», σχολίασε ο Rossi. «Ο Marquez είναι μακριά, αλλά μέχρι να τεθεί και μαθηματικά εκτός, θα πρέπει να τον υπολογίζουμε».

 

«Όσο για εμένα και τον Jorge οι 23β είναι καλοί για πέντε Γύρους. Πρέπει όμως να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε Σ/Κ ή να ανεβαίνουμε στο βάθρο, διότι και ο Jorge και ο Marc μπορούν να κερδίσουν παντού».

 

«Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεσαι πολύ τον Τίτλο, μπορεί να χάνεις εννέα βαθμούς στον αγώνα και εννέα επί πέντε αγώνες είναι παραπάνω από το προβάδισμά μου. Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε μπροστά από τον Lorenzo».

 

Ένα πρώτο ψυχολογικό «μαξιλαράκι» είναι οι 25β διαφοράς που μπορεί να έχει ο Rossi αν πάρει τη νίκη στην Aragon. Έτσι θα μπορεί ακόμα και να εγκαταλείψει έναν αγώνα από τους 4 τελευταίους και να διατηρήσει το προβάδισμα.

Επόμενο άρθρο »

Davies: Τι αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Επόμενος σταθμός Aragon!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα