• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επίσκεψη στη Βιέννη.
Εν όψει του ερχόμενου Grand Prix στο Βrno της Τσεχίας, αρκετοί αναβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της γειτονικής Αυστρίας.
Νέα 13/08/2009 - 12:23

Μια εντυπωσιακή συνάντηση οργανώθηκε από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες οπαδοί. Οι Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), Nicky Hayden (Ducati Marlboro), James Toseland (Monster Yamaha Tech 3) and Gabor Talmacsi (Scot Racing) συμμετείχαν την Τετάρτη σε βόλτα επίδειξης, γύρω από το κέντρο της Βιέννης.

 

Οι αναβάτες οδήγησαν τις μοτοσυκλέτες τους στην περίφημη λεωφόρο Ringstreet, τοn κεντρικότερο δρόμο της πόλης. Η Αυστριακή κυβέρνηση βοήθησε το εγχείρημα, με τους αστυνομικούς να κλείνουν 5,2 χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η διαδρομή ξεκίνησε από το Burgtheater στο Josef-Meinrad, κατά μήκος της Ringstreet, πέρασε μπροστά από σημαντικά κτίρια, όπως η Όπερα, τα πιο γνωστά μουσεία, και τη βουλή και κατέληξε στο Burgtheater.

 

Οι αναβάτες σταμάτησαν για λίγα λεπτά στο κτίριο της βουλής, έτσι ώστε δημοσιογράφοι και οπαδοί να βγάλουν φωτογραφίες. Ο Τσέχος αναβάτης των 250cc, Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) και τρεις αγωνιζόμενοι στα 125cc, ο Ισπανός Marquez (Red Bull KTM), ο Αυστριακός Michael Ranseder (CBC Corse) και ο Ελβετός Randy Krummenacher (Degraaf Grand Prix) – βρέθηκαν επίσης στο γεγονός, που περιελάμβανε και συνεντεύξεις στο δίκτυο ATV, με παρουσιαστές τους Mark Michael Nanseck και Rudi Moser. Ακολούθησαν συνεντεύξεις και από άλλα μέσα, καθώς και τα καθιερωμένα αυτόγραφα με τους οπαδούς.

 

Εν όψει του αγώνα της πατρίδας του, ο Talmacsi δήλωσε: “Τέτοιες εκδηλώσεις είναι φανταστικές διότι βλέπεις την υποστήριξη του κόσμου, και λόγω της μικρής απόστασης, υπάρχουν πολλοί Ούγγροι εδώ. Κάναμε επίσης μια μικρή προώθηση στη χώρα μου, την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε περιμένω πολλούς φίλαθλους στο Brno. Η πίστα μου αρέσει πολύ και ταιριάζει στο οδηγικό μου στύλ. Θα βάλω τα δυνατά μου, και πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω κάτι καλό.”

 

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Nicky Hayden, που φαίνεται να είναι παντού δημοφιλής πρόσθεσε: “Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους οπαδούς να βρεθούν κοντά στις μοτoσυκλέτες και τους αναβάτες, και για εμάς να δείξουμε στον κόσμο λίγο από το άθλημα. Πιθανόν να προσελκύσουμε κόσμο ο οποίος δεν είχε δει πριν τις μοτοσυκλέτες μας, και είναι μια καλή πρόγευση για το σαββατοκύριακο. Πέρσι έχασα τον αγώνα του Brno, αλλά είναι μια γρήγορη πίστα που μου αρέσει πολύ, με αρκετές μεγάλες ευθείες και καλή ροή. Είμαι πραγματικά ανυπόμονος για αυτόν τον αγώνα.”

 

Παράλληλα, ο Lorenzo σχολίασε τη μάχη του Πρωταθλήματος: “Ο Dani βρίσκεται αυτή τη στιγμή περισσότερους από 70 βαθμούς από την κορυφή, αλλά δεν μπορείς να τον ξεγράψεις, καθώς στο φετινό Πρωτάθλημα μπορούν να συμβούν χίλια διαφορετικά πράγματα. Φαίνεται πως υπάρχουν δύο αναβάτες με σοβαρούς στόχους για τον τίτλο, ειδικά ο Rossi, αλλά μαθηματικά κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει κανέναν από τους πρωτοπόρους.”

 

Μετά την εκδήλωση, οι αναβάτες πέρασαν τα σύνορα για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το Τσέχικο Grand Prix, που θα ξεκινήσει τα δοκιμαστικά του, το απόγευμα της Παρασκευής.

Επόμενο άρθρο »

TOSELAND: Πίεση, για να διατηρήσει τη θέση του στα ΜotoGP.

« Προηγούμενο άρθρο

HERVE PONCHARAL: Το βάθρο, o Εdwards και ο Toseland.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα