• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
REPSOL HONDA: Δοκιμάζουν αναρτήσεις.
Εν όψει του Τσέχικου Grand Prix, η εργοστασιακή ομάδα της Honda, δοκίμασε αναρτήσεις της Ohlins.
Νέα 14/08/2009 - 03:21

O Dani Pedrosa και ο Andrea Dovizioso δοκίμασαν αναρτήσεις της Ohlins εν όψει του αγώνα του Brno. To δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποίησε συγκριτικές δοκιμές, μεταξύ αναρτήσεων του τρέχοντος προμηθευτή, της Showa, απέναντι στο αντίστοιχο πακέτο της Ohlins.

 

Η αναπάντεχη κίνηση είναι αποτέλεσμα αιτήματος του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Honda στην Ιαπωνία, που εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του 2010. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις υπάρχουσες αναρτήσεις, σημειώθηκε από τον Pedrosa, σχετικά με την αδυναμία πλήρους εκμετάλλευσης των ελαστικών της Bridgestone.

 

Οι δοκιμές με αναρτήσεις της Οhlins που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία, έδειξαν σαφή πρόοδο με το καινούριο πακέτο. Παρόλα αυτά, ο Pedrosa είπε ότι θα ήταν αδύνατο να αλλάξει σε Ohlins για τους έξι τελευταίους αγώνες, ακόμα κι αν ένιωθε πολύ μεγάλη βελτίωση.

 

"Ήταν μια πρόταση του HRC και μου φάνηκε καλή ιδέα. Όλοι οι υπόλοιποι αγωνίζονται με Ohlins, οπότε γιατί να μη δοκιμάσουμε και δούμε αν υπάρχει βελτίωση. Θα είναι μια απλή δοκιμή, και αν η ανάρτηση μου αρέσει, θα επιδιώξω να την πιέσω. Όμως, δεν μπορούμε με τίποτα να χρησιμοποιήσουμε το πακέτο της Ohlins, φέτος”, δήλωσε ο Ισπανός.

 

“Θα είναι πολύ ενδιαφέρον διότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει την ανάρτηση της Ohlins. Θέλω να δω πως αποδίδει και αν έχει διαφορά από το τωρινό μας πακέτο. Είναι καλό που η Honda θέλει να δοκιμάσει κάτι τέτοιο, γιατί αποδεικνύει ότι προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματά μας. Μιλώντας με τους υπόλοιπους αναβάτες, δεν έχω ακούσει ποτέ παράπονο για τις αναρτήσεις της Ohlins, οπότε ανυπομονώ να τις δοκιμάσω”. συμπλήρωσε ο Dovizioso.

 

Το HRC αρνήθηκε ότι θα συνεχίσει το Πρωτάθλημα με Ohlins διότι επί του παρόντος δεσμεύεται με συμβόλαιο, με την Showa. Όμως, η Honda είχε και συμβόλαιο με την Michelin το 2008, που έσπασε, ώστε ο Pedrosa, να αλλάξει σε ελαστικά της Bridgestone. Επίσης, ο αναβάτης της LCR Honda, Randy de Puniet ήδη χρησιμοποιεί αναρτήσεις της Ohlins στη δορυφορική RC212V.

Επόμενο άρθρο »

DUCATI: Απορρίπτει τις διάφορες φήμες για τον Stoner.

« Προηγούμενο άρθρο

ΤECH 3 YAMAHA: Ενδιαφέρον για Crutchlow.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα