• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Eπίσημο: Από το 2011 τα 600cc αντικαθιστούν τα 250cc
Και επίσημα πλέον από το 2011 η κατηγορία τα δίχρονα 250άρια θα δώσουν τη θέση του σε μοτοσυκλέτες με τετράχρονους κινητήρες που θα έχουν το πολύ τέσσερις κυλίνδρους και η χωρητικότητά τους δεν θα ξεπερνά τα 600cc.
Νέα 01/07/2008 - 00:00
Και επίσημα πλέον από το 2011 η κατηγορία τα δίχρονα 250άρια θα δώσουν τη θέση του σε μοτοσυκλέτες με τετράχρονους κινητήρες που θα έχουν το πολύ τέσσερις κυλίνδρους και η χωρητικότητά τους δεν θα ξεπερνά τα 600cc.

Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή 27/6 στο Άσσεν, μετά τη σύσκεψη που της Grand Prix Commission, την οποία απαρτίζουν οι: Carmelo Ezpeleta (Dorna), Claude Danis (FIM), Herve Poncharal (IRTA) και Takanao Tsubouchi (MSMA).

Οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε αυτήν την νέα κατηγορία θα πρέπει να ενημερώσουν την FIM και την Dorna το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2008.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι τεχνικοί κανονισμοί που θα διέπουν την νεοσύστατη κατηγορία, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Dorna και την την FGSport, της εταιρίας που οργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes και Supersport και η οποία υποστηρίζει ότι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να χρησιμοποιεί στα Πρωταθλήματά της μοτοσυκλέτες που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής.

Το βασικό θέμα που έχει προκύψει αφορά στο ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FIM δεν γίνεται πουθενά λόγος για πρωτότυπα. Tι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι -από τη στιγμή που δεν υπάρχει διευκρίνηση- τα νέα 600άρια θα μπορούν να βασίζονται σε μοτοσυκλέτες παραγωγής!

Μέχρι σήμερα αυτό που ξεχώριζε τα δυο Πρωταθλήματα (motoGP - WSBK) ήταν αυτή ακριβώς η διαφορά. Στην κορυφαία κατηγορία των motoGP συμμετέχουν μόνο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, ενώ στα WSBK (και στις επιμέρους κατηγορίες), μοτοσυκλέτες που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής.

«Η πολιτική μας παραμένει η ίδια. Έτσι, όπως η Dorna δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτες παρόμοιες με αυτές βγαίνουν στην παραγωγή, έτσι και εμείς δεν μπορούμε να έχουμε πρωτότυπα στα Superbikes. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αν δεν μιλάμε για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά για Ευρωπαϊκό... Προς το παρόν πάντως περιμένουμε να δούμε πως θα λυθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Paolo Flammini, της FG Sport.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής μόνο η Honda είναι «ζεστή» με την νέα κατηγορία...

Επόμενο άρθρο »

Aποφασισμένος να τρέξει στο Sachsenring ο Capirex

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: «Σήμερα νικάει αυτός που πατάει τα σωστά κουμπιά!»

Χορηγοί