• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ALICE GRAND PRIX DEUTSCHLAND: Ασταμάτητος ο Stoner
Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα ο Casey Stoner θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του γκριντ διεκδικώντας την τρίτη του συνεχόμενη νίκη.
Νέα 12/07/2008 - 00:00
Με τέτοιο ρυθμό πως να μην πάρει και την pole position. Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα ο Casey Stoner θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του γκριντ διεκδικώντας την τρίτη του συνεχόμενη νίκη.

Στο Sachsenring δεν έχει κερδίσει ποτέ, αλλά φέτος φαίνεται πως ήρθε η ώρα του...

Με εκπληκτικό γυρολόγιο είτε με λάστιχο αγώνα είτε με λάστιχο δοκιμών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ένα click πιο γρήγορος από τους βασικούς ανταγωνιστές τους στη μάχη του τίτλου.

Οι μηχανικοί έχουν βρει μια ισορροπία στην Desmosedici GP8 η οποία αποδίδει πολύ καλά τόσο στα κλειστά όσο και στα ανοιχτά κομμάτια της πίστας, κάτι που δεν συμβαίνει με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του γκριντ.

Έτσι χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Stoner πρόσθεσε ακόμα μια pole position στο ενεργητικό του βελτιώνοντας κατά σχεδόν οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου το απόλυτο ρεκόρ πίστας (1'21"815 είχε σημειώσει ο Pedrosa με την RC211V των 990cc στις κατατακτήρις δοκιμές του 2006, 1'21"067 ήταν ο χρόνος που έκανε ο Aυστραλός).

Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσιολογική από τη στιγμή που ο Stoner γύριζε την Παρασκευή κάτω από το απόλυτο ρεκόρ πίστας χρησιμοποιώντας λάστιχα αγώνα!

Δίπλα του θα έχει τον Dani Pedrosa που όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να απειλήσει τον Stoner, όντας τρεισήμισι δέκατα πιο αργός από τον Αυστραλό.

Το μωσαϊκό της πρώτης σειράς του γκριντ συμπληρώνει ο Colin Edwards με την YZR-M1 της «δορυφορικής» Tech 3. O Tεξανός έκανε πολύ καλή εμφάνιση και είχε πολύ καλό γυρολόγιο.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Andrea Dovizioso με την RC212V του JiR Team Scot, ενώ ο Jorge Lorenzo που δείχνει να βρίσκει την αυτοπεποίθησή του μετά από μια δύσκολη περίοδο με αλλεπάλληλες πτώσεις και τραυματισμούς, ήταν πέμπτος. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Randy de Puniet.

Από την έβδομη θέση θα ξεκινήσει ο Valentino Rossi που προβληματίζεται με την απόδοση της Yamaha του. Γενικά το τριήμερο δεν ξεκίνησε καλά γι' αυτόν καθώς όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή η ομάδα του πήρε λάθος δρόμο όσον αφορά στο set-up της μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα μηχανικοί και αναβάτης να ψάχνονται ακόμα.

Δίπλα του στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα έχει τον Νicky Hayden και τον Shinya Nakano. Από την δέκατη θέση θα ξεκινήσει ο Alex de Angelis ο οποίος στις ελεύθερες δοκιμές έδειξε πολύ δυνατός.

Επόμενο άρθρο »

ALICE GRAND PRIX DEUTSCHLAND: Σε βρεγμένη πίστα ο Pedrosa ταχύτερος

« Προηγούμενο άρθρο

ALICE GRAND PRIX DEUTSCHLAND: Ο Stoner δίνει το ρυθμό

Χορηγοί