• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SIMONCELLI: Αποκαλύπτει τους στόχους του για το 2010
Ο Ιταλός rookie αισιοδοξεί για το ντεμπούτο του στα MotoGP
Νέα 06/01/2010 - 03:47

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc, το 2008, Marco Simoncelli δήλωσε ότι ένα πλασάρισμα στην πεντάδα της τελικής κατάταξης, θα ήταν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την rookie σεζόν του στα MotoGP, το 2010.

 

Ο Ιταλός, που υπέγραψε για το 2010 στην ομάδα της San Carlo Honda Gresini, είναι ο καλύτερος από πλευράς νικών στα 250cc, από όλους τους rookies που πρόκειται να ανέβουν φέτος στη Μεγάλη Κατηγορία. Ο Simoncelli κέρδισε 12 αγώνες στα 250cc, όλους τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο Πρωταθλητής Hiroshi Aoyama πήρε 9 νίκες, ο Alvaro Bautista 8 και ο Hector Barbera 4 νίκες.

 

Παρόλα αυτά, ο Supersic έχει συναίσθηση ότι η πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη. "Ξέρω ότι τα MotoGP είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία, διότι εδώ αγωνίζονται οι καλύτεροι αναβάτες στον πλανήτη", δήλωσε ο Simoncelli. "Η μάχη θα είναι σκληρή και ειδικά στην αρχή ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Δυστυχώς φέτος προβλέπονται λιγότερες δοκιμές από ότι συνήθως."

 

"Παρόλα αυτά πιστεύω ότι βήμα βήμα θα προσαρμοστώ και στο δεύτερο μισό της σεζόν θα καταφέρω να πετύχω κάποια πραγματικά καλά αποτελέσματα. Για εμένα καλό αποτέλεσμα σημαίνει πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα", συμπλήρωσε ο Ιταλός.

 

Είναι όμως αυτός ένας λογικός και ρεαλιστικός στόχος; Φαινομενικά όχι! Κατ' αρχήν, από φέτος κανένας rookie δεν επιτρέπεται να οδηγεί εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, πλην του Alvaro Bautista (διότι η Suzuki δεν έχει δορυφορική ομάδα), οπότε το έργο των rookies απέναντι στους εργοστασιακούς αναβάτες δυσκολεύει ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι εκτός απροόπτου οι τέσσερις πρώτες θέσεις είναι "κλειδωμένες" από τους λεγόμενους fantastic four (Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Stoner), οπότε η κατάταξη αρχίζει ουσιαστικά να μετράει από την πέμπτη θέση και κάτω.

 

Φέτος, την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Colin Edwards, ένας ιδιαίτερα ικανός και έμπειρος αναβάτης μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Έκτος ακολούθησε ο Andrea Dovizioso, με μια εργοστασιακή Honda. Επίσης, το 2010 υπάρχουν και άλλοι ικανοί αναβάτες που επιθυμούν να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα: Ο Capirossi, που θέλει να τελειώσει την καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Melandri που θέλει να επανέλθει μετά από δύο πολύ μέτριες χρονιές και ο Ben Spies που έρχεται με φόρα από την κατάκτηση του Τίτλου στο Πρωτάθλημα WSBK. Επίσης, είναι λάθος να υποτιμήσει κανείς όλους τους πιτσιρικάδες rookies που θα τα δώσουν όλα για να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στο κορυφαίο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η πέμπτη θέση που θέλει να κατακτήσει ο Simoncelli στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του στα MotoGP είναι μάλλον ένας πολύ δύσκολος στόχος. Από την άλλη πλευρά, η αισιοδοξία του ίσως τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και τόλμη αναβάτες μεγαθήρια, που εδώ και καιρό πρωταγωνιστούν στη Μεγάλη Κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

TARDOZZI: Επιβεβαιώνει τη μεταγραφή του στην BMW

« Προηγούμενο άρθρο

MICK DOOHAN: Ανοίγει δεύτερο nightclub στο Las Vegas

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα