• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
JACQUES VS NAKANO: Μάχη μέχρι τελικής πτώσης
Ο Τίτλος του 2000 για τα 250cc
Νέα 07/01/2010 - 08:38

Αυτή την εποχή, που η αγωνιστική δράση είναι περιορισμένη, προσφέρεται για παρουσίαση κάποιων από τις πιο συγκλονιστικές μάχες στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλέτας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όχι μόνο οι κλασικές κόντρες τύπου Rainey – Schwantz ή Rossi – Biaggi, αλλά και κάποιες λιγότερες γνωστές και προβεβλημένες.

 

Ειδικότερα, εδώ θα ασχοληθούμε με την επική μάχη Jacques – Nakano για τον Τίτλο στα 250cc, το 2000. Ο Γάλλος Olivier Jacque και ο Ιάπωνας team mate του, Shinya Nakano πάλεψαν μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, του τελευταίου αγώνα, της σεζόν του 2000, μέχρι την ανάδειξη κάποιου σαν Πρωταθλητή.

 

Μετά από 15 αγώνες, οι δύο αναβάτες χωρίζονταν από ελάχιστους μόλις βαθμούς και έφτασαν στον τελευταίο αγώνα της Αυστραλίας, αποφασισμένοι για όλα. Ο Jacque ήταν ο τελικός νικητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής 250cc για εκείνη τη χρονιά, έχοντας κάνει slipstream στον Nakano στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού.

 

Ο Γάλλος τερμάτισε μπροστά από τον Ιάπωνα με διαφορά μόλις 0.014 δευτερόλεπτα. "Ήταν μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Ενδεχομένως να μπορούσα να τον είχα περάσει νωρίτερα, αλλά έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, πιέζοντας δυνατά. Σίγουρα άξιζε τον Τίτλο. Ρίσκαρα λοιπόν ένα προσπέρασμα στην τελική ευθεία και τελικά τα κατάφερα", δήλωσε ο Γάλλος σε συνέντευξή του 2006.

 

"Στον τελευταίο αγώνα της Αυστραλίας, Πρωταθλητής θα γινόταν αυτός που θα τερμάτιζε μπροστά από τον άλλο. Η πίεση ήταν πολύ υψηλή και όλα ήταν θέμα ψυχολογίας. Μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο και αλλάζαμε ρούχα στον ίδιο χώρο. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα διότι χρειαζόμασταν ξεκούραση και συγκέντρωση για να αποδώσουμε", συμπλήρωσε ο Jacques.

 

Ο Nakano από την πλευρά του πάλεψε όσο πιο δυνατά μπορούσε και πίεσε μέχρι τέλους τον team mate του. "Η ομάδα ήταν αμιγώς Γαλλική, όπως ακριβώς και ο Olivier, οπότε αν ήμουν συνεχώς πίσω του, δε θα με στήριζαν επαρκώς. Γι' αυτό προσπάθησα να αποδείξω τις δυνατότητές μου και σε κάθε αγώνα πίεζα για να τερματίσω μπροστά του!", δήλωσε ο Ιάπωνας.

 

"Θυμάμαι ακόμα τον τελευταίο αγώνα. Η στρατηγική μου ήταν να πιέσω δυνατά από τον πρώτο γύρο και να διεκδικήσω το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπήκα μέσα στην πίστα και προσπάθησα για το καλύτερο", ολοκλήρωσε ο Nakano.

Επόμενο άρθρο »

VALENTINO ROSSI: Ιεροτελεστίες και προλήψεις

« Προηγούμενο άρθρο

TARDOZZI: Επιβεβαιώνει τη μεταγραφή του στην BMW

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα