• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O CADALORA επιστρέφει στις επάλξεις!
Ο Ιταλός 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πραγματοποιήσει το shakedown της 3κύλινδρης μοτοσυκλέτας της FB Corse!
Νέα 07/01/2010 - 20:56

Mια τεράστια φυσιογνωμία των MotoGP επέλεξαν οι επικεφαλής της FB Corse η οποία φιλοδοξεί να συμμετάσχει φέτος στo Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, για να πραγματοποιήσει το shakedown της μοτοσυκλέτας τους. Ο λόγος για τον Luca Cadalora ο οποίος με την πλούσια εμπειρία του και τις πολύτιμες γνώσεις του θα βοηθήσει την ομάδα στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της.

«Την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Ιταλία ο John Hopkins για να διευθετήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μετά ο Luca θα μπει στην πίστα με τη νέα μοτοσυκλέτα για να κάνει τις πρώτες δοκιμές», είπε ο Andrea Ferrari που μαζί με τον Sergio Bertocchi ηγούνται του project.

Οι δοκιμές αναμένεται να γίνουν στην πίστα της Vallelunga. Θυμίζουμε ότι η μοτοσυκλέταLuca Cadalora

Luca Cadalora
χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο κινητήρα που έχει κατασκευάσει και εξελίξει η -επίσης ιταλική- Oral Engieering.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν των 990cc που είχε κατασκευάσει προ 5ετίας η εταιρία του Mauro Forghieri για λογαριασμό της BMW και ο οποίος τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

O Cadalora μπήκε στο χώρο των GP το 1984 αγωνιζόμενος στα 125cc με την MBA. Δύο χρόνια αργότερα (1986) στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδηγώντας για την Garelli.

Το 1987 μετακόμισε στα 250cc για λογαριασμό της Marlboro Yamaha αλλά οι επιτυχίες ήρθαν με τη Rothmans Honda (στο μονόσελο των NSR250) λίγα χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα ο γεννημένος στη Modena αναβάτης κατέκτησε 2 τίτλους το 1991 και το 1992, με την ομάδα του σπουδαίου Ιάπωνα μηχανικού Erv Kanemoto.

Συνολικά μετράει 34 νίκες (4 στα 125cc, 22 στα 250cc και 8 στα 500cc) και 73 παρουσίες στο βάθρο. Στη μεγάλη κατηγορία αγωνίστηκε με τη Yamaha τερματίζοντας μάλιστα στη 2η θέση του Πρωταθλήματος το 1994 χρονιά κατά την οποία o Mick Doohan κέρδισε τον πρώτο από τους πέντε συνεχόμενους τίτλους του. Πριν αποχωρήσει από τα MotoGP, το 2000, οδήγησε επίσης για τη Honda, την MuZ και την Modenas.

«Οι σχεδιαστές της μοτοσυκλέτας, Franco Antoniazzi και Forghieri, είναι 'ερωτευμένοι' με τον Luca. Kαι πως να μην είναι αφού μαζί με τον Eddie Lawson ήταν από τους καλύτερους αναβάτες εξέλιξης τη δεκαετία του '80 και του '90», εξήγησε ο Ferrari.  

O Cadalora, που διανύει το 47ο έτος της ηλικίας του, αναφερόμενος στο project είπε: «Παρακολουθώ την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας από την πρώτη στιγμή αλλά ακόμα δεν έχουμε ορίσει την ημερομηνία για το ντεμπούτο της».

Αυτήν την περίοδο πάντως ασχολείται και με άλλα πράγματα καθώς όπως είπε «...επισκευάζω ένα παλιό Mitsubishi του Group A».

Η επίσημη παρουσίαση της FB Corse και των μοτοσυκλετών της θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου στο Μιλάνο.

Επόμενο άρθρο »

SEPANG MOTOGP: Ανανέωση της συνεργασίας με την Dorna για τα επόμενα 5 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

VALENTINO ROSSI: Ιεροτελεστίες και προλήψεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα