• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI – BIAGGI: Κόντρα μέσα και έξω από την πίστα
Μια από τις πιο συγκλονιστικές μάχες στη Μεγάλη Κατηγορία
Νέα 08/01/2010 - 08:40

Οι Ιταλοί μονομάχοι, Valentino Rossi και Max Biaggi τράβηξαν το ενδιαφέρων πλήθους θεατών, με την αγωνιστική τους κόντρα, στις αρχές της νέας χιλιετίας. Η μάχη δε δινόταν μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και έξω από την πίστα, με δηλώσεις στο τύπο αλλά και συνεχείς προστριβές.

 

Η βεντέτα ανάμεσα στους δύο Ιταλούς ξεκίνησε στα τέλη του '90, πριν καν αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία. Την πρώτη φορά που οι δύο άντρες βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στην πίστα ήταν τη σεζόν του 2000 και τα μαχαίρια δεν άργησαν να βγουν.

 

Όντας εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες τόσο μέσα στην πίστα, όσο και στην προσωπική τους ζωή, οι Rossi και Biaggi χώρισαν τους φιλάθλους σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα και προσέφεραν μοναδικό θέαμα. Ο γνωστός σχολιαστής MotoGP, Nick Harris συνοψίζει εύστοχα την ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, που πυροδοτήθηκε ουσιαστικά μετά το γνωστό επεισόδιο στην Suzuka, το 2001.

Rossi - Biaggi 2
Rossi - Biaggi 2

 

"Ήταν ξεκάθαρο πως η κόντρα μαινόταν, όχι τόσο εντός πίστας, διότι οι δύο τους δεν είχαν αγωνιστεί αντιμέτωποι για πολλούς αγώνες, αλλά κυρίως σε επίπεδο δηλώσεων. Φυσικά, μετά από εκείνη τη στιγμή όλη κατάλαβαν ότι η βεντέτα είχε μεταφερθεί και στους αγώνες και ότι θα κορυφωνόταν πολύ εντυπωσιακά", τόνισε ο Harris.

 

Μια πολύ φορτισμένη χρονιά, ανέδειξε νικητή τον Rossi, μετά από συγκρούσεις, πτώσεις, έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και κάποιες μπουνιές, οι οποίες έπεσαν ευτυχώς όταν η κάμερα δεν έγραφε. Η εξέλιξη πάντως, ήταν πολύ διαφορετική για τους δύο Ιταλούς. Ο Rossi εξελίχτηκε στον απόλυτο κυρίαρχο της κατηγορίας, ενώ η καριέρα του Biaggi πήρε την κάτω βόλτα και πλέον αναζητεί την τύχη του στο Πρωτάθλημα WSBK. Αυτό φυσικά, δεν αναιρεί ότι η μεταξύ τους κόντρα είναι μια από τις πιο έντονες και εντυπωσιακές σε όλη την ιστορία των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας.

Επόμενο άρθρο »

BIAGGI: Σίγουρος για τις δυνατότητες της RSV4

« Προηγούμενο άρθρο

O CADALORA επιστρέφει στις επάλξεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα