• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΜΟΤΟGP ROOKIES: Hector Barbera
Θα μπορέσει να καθιερωθεί στα MotoGP;
Νέα 12/01/2010 - 08:48

O Héctor Barberá πραγματοποιεί φέτος το μεγάλο βήμα από τα 250cc στα ΜοtoGP, επιστρέφοντας στην ομάδα της Aspar, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  το 2002.

 

Ο Ισπανός που θα οδηγήσει μια δορυφορική Ducati για λογαριασμό της ομάδας του Jorge Martinez, κάνει το σημαντικότερο ίσως βήμα στην καριέρα του, η οποία μετράει ήδη 8 χρόνια στους αγώνες (ο Barbera είναι 23 ετών).

 

Ο Barberá πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ηλικία 15 ετών, εντυπωσιάζοντας αμέσως με την ταχύτητά του. Μόλις στη δεύτερη σεζόν του στους αγώνες των 125cc, ο Ισπανός κατέκτησε την πρώτη του νίκη, στο Donington το 2003 και πέντε συνολικά βάθρα για εκείνη τη χρονιά.

 

Οι επιδόσεις του βελτιώθηκαν σημαντικά το 2004, όπου τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα, με απολογισμό 4 νίκες και τρία επιπλέον βάθρα. Η καλύτερη στιγμή εκείνη τη χρονιά, ήταν αναμφίβολα η νίκη του στην Valencia, μπροστά σε πλήθος συμπατριωτών οπαδών του. Η προαγωγή του στα 250cc ήταν φυσικό επακόλουθο και μετά από μια χρονιά προσαρμογής, το 2006 ήρθε η πρώτη νίκη στη μεσαία κατηγορία, ξεκινώντας μάλιστα από την pole position, στον αγώνα της Κίνας.

 

Ο τελικός απολογισμός ήταν η έβδομη θέση στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Το 2007, ο Ισπανός ανέβηκε δύο θέσεις στην τελική κατάταξη, ενώ το 2008, όντας ένα από τα φαβορί για τον Τίτλο, είχε στη διάθεσή του μια εργοστασιακή Aprilia RSA. Δυστυχώς, ένας σοβαρός τραυματισμός στις δοκιμές του Ιαπωνικού Grand Prix διέκοψε απότομα την προσπάθεια του Barbera για κατάκτηση του Τίτλου.

 

Επιστρέφοντας στους αγώνες το 2009, ο Ισπανός πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν στην κατηγορία των 250cc. Η χρονιά ξεκίνησε με νίκη στο Qatar, συνέχισε με οκτώ συνολικά βάθρα και ολοκληρώθηκε με νίκη στον αγώνα της Valencia. Ο τελικός απολογισμός ήταν μια δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, που έδωσε και το εισιτήριο στον Barbera για άνοδο στη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Μετά την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν στη μεσαία κατηγορία, ο Barberá ρίχτηκε με τα μούτρα στην προετοιμασία της παρθενικής του χρονιάς στα MotoGP, οδηγώντας την απαιτητική Ducati Desmosedici GP9 στις δοκιμές της Valencia καθώς και στην Jerez (όπου ο Ισπανός έκανε δοκιμές σε βρεγμένες συνθήκες). Οι επόμενες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το τέλος Φεβρουαρίου στην Sepang και είναι σίγουρο ότι ο Ισπανός θα βάλει τα δυνατά του για να αποδείξει την αξία του και να καθιερωθεί στον απαιτητικό στίβο των MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

DORNA: Χρυσοί Πιγκουίνοι, σα δείγμα αναγνώρισης

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ WROOOM: O Stoner με καλή ψυχολογία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα