• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πέτυχα περισσότερα απ’ ό,τι περίμενα!
«Τρελή επιλογή» να φύγω από την Honda για την Yamaha
Νέα 04/06/2020 - 11:24

Πριν από δυο ημέρες η Ιταλία γιόρτασε την «Ημέρα της Δημοκρατίας», με τον Valentino Rossi να δίνει το παρών σε μια εκπομπή για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Rai 1.

 

Παρουσιαστής ήταν ο Alex Zanardi, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί ακόμα Πρωταθλητές, όπως ο Alex Del Piero, ο Charles Leclerc και η Federica Pellegrini.

 

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Vale τόνισε: «Δεν είχα βρεθεί πάνω σε μοτοσυκλέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ζωή ήταν λίγο πιο βαρετή απ’ ότι πριν».

 

Ο Zanardi τον ρώτησε και για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. «Όνειρό μου ήταν να κερδίσω, αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω», απάντησε ο Rossi.

 

«Προσωπικά μπορώ να πω ότι κατάφερα περισσότερα απ’ ότι περίμενα και είμαι χαρούμενος».

 

Μερικοί από τους πανηγυρισμούς του όταν κέρδιζε τους Τίτλους θα μείνουν στην ιστορία. «Εκείνα τα σκετσάκια που κάναμε άρεσαν πολύ στον κόσμο», πρόσθεσε ο Vale.

 

«Κάναμε γνωστό το μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παππούδες και παιδιά που δεν τον ήξεραν. Τα σκετσάκια ήταν πετυχημένα γιατί ήταν φυσικά και προκαλούσαν γέλιο, αφαιρώντας τη σοβαρότητα που πολλές φορές επικρατεί στα αθλήματα. Ήταν για να γελάσουμε».

 

Στην καριέρα του είχε πολλές έντονες μάχες και μεγάλους αντιπάλους να αντιμετωπίσει, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την εκπληκτική προσπέραση στον Casey Stoner στη Laguna Seca;

 

«Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου», επιβεβαιώνει ο Ιταλός σούπερ σταρ.

 

Υπήρξαν όμως και οι απογοητεύσεις, πέρα από τις χαρές. «Στο πρώτο μέρος της καριέρας μου κέρδιζα πολύ, κάτι που δεν κατάφεραν πολλοί Πρωταθλητές».

 

«Μετά ακολούθησαν τα πιο δύσκολα χρόνια, όταν και κέρδιζα λίγο και οι απογοητεύσεις ήταν περισσότερες, παρ’ όλα αυτά ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος απ’ όταν κέρδιζα 12 Αγώνες στη σειρά!»

 

Για το πέρασμά του από την Honda είπε: «Ήμουν καταδικασμένος να κερδίζω. Πολλοί έλεγαν ότι κέρδιζα λόγω μοτοσυκλέτας και αν δεν νικούσα σε 1-2 GP έλεγαν ότι τέλειωσα».

 

«Μετά έκανα μια τρελή επιλογή. Ήταν σαν να έφευγε ο Hamilton από την Mercedes για την McLaren. Στην Honda πίστεψαν ότι τρελάθηκα όταν αποφάσισα να πάω στην Yamaha. Αλλά τους έδειξα ότι κέρδιζα εγώ και όχι η μοτοσυκλέτα!»

 

Τέλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

 

«Το να είσαι ανταγωνιστικός είναι στο DNA ενός νικητή κι αυτό σου επιτρέπει να κάνεις τη διαφορά σε καίριες στιγμές. Αυτό ξεχωρίζει έναν καλό οδηγό από έναν Πρωταθλητή».

Επόμενο άρθρο »

Schwantz: Στην εποχή μου έσερνα αγκώνα…

« Προηγούμενο άρθρο

Φήμες: Η Ducati υπέγραψε τον Jorge Martin!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα