• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Cecchinello: Ο Stoner το «μεγαλύτερο ταλέντο»
Ο Vale και το πάθος του είναι απίστευτο, ο Marc θα μείνει για πάντα στην Honda
Νέα 04/06/2020 - 14:40

Για πολλούς και πολλά μίλησε στο gpone.com ο Lucio Cecchinello, ο ιδιοκτήτης της LCR Honda, ανήμερα της «Ημέρας της Δημοκρατίας» που γιόρτασαν οι Ιταλοί στις 2 Ιουνίου.

 

Πρώτα-πρώτα τον ρώτησαν τι περιμένει από το μέλλον, δεδομένης της νέας κατάστασης με τον κοροναϊό. «Ανησυχούμε και για το 2021, όχι μόνο για φέτος».

 

«Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις των εργοστασίων δεν είναι καλές και φυσικά όλη η βιομηχανία επηρεάζεται σοβαρά από αυτό».

 

Τον ρώτησαν αν θα τον ενδιέφερε ένας οδηγός σαν τον Danilo Petrucci στην ομάδα του.

 

«Για την ώρα έχουμε τον Cal και θέλουμε να τον κρατήσουμε. Όμως έχουμε εργοστασιακή Honda και το εργοστάσιο έχει λόγο σ’ αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι ο Danilo θα ταίριαζε στην Honda. Έχει κάπως το στυλ του Stoner κι έχει τη δύναμη να δαμάσει την Honda».

 

Για τον Crutchlow είπε: «Πιστεύω ότι μετά την πτώση στο Phillip Island είχε αποφασίσει να σταματήσει και αυτή είναι μια λογικά αντίδραση για κάποιον που είναι προς το τέλος της καριέρας του».

 

«Μετά όμως είδε ότι δεν ήταν τελειωμένος και αποφάσισε να συνεχίσει. Επίσης και η καραντίνα μας έδειξε πόσο πολύ αγαπάμε αυτό το άθλημα. Κι εγώ σκεφτόμουν να συνεχίσω για λίγα χρόνια ακόμα και μετά να κάνω κάτι άλλο, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο αγαπάω αυτό το χώρο».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα από τα ζητήματα των ημερών, τη συμφωνία ανάμεσα σε Jack Miller και Ducati. Κάποιοι μίλησαν για έναν νέο Stoner

 

«Ο Casey είχε το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει τα τελευταία 20 χρόνια», σχολιάζει ο Lucio. «Χωρίς καμμία προετοιμασία, μπορούσε να καταλάβει τη μοτοσυκλέτα και να την πάει στο όριο!»

 

«Θυμάμαι ακόμα την pole που πήρε στο Qatar… έφτασε στην πίστα 17 λεπτά πριν ξεκινήσει το session επειδή είχε ένα θέμα με την πτήση του».

 

«Πήρε την πρώτη θέση στις ΕΔ1 και την επόμενη ημέρα πήρε την pole position! Όσο για τον Miller; Έχει όλα τα χαρακτηριστικά και ό,τι απαιτείται για να παλεύει με τους καλύτερους».

 

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί τόσο στον Valentino Rossi, όσο και στον Marc Marquez.

 

«Είναι απίστευτο το αστείρευτο πάθος του Valentino για το άθλημα… δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν! Πέρα απ’ ό,τι έχει πετύχει, είναι αξιοθαύμαστο και το πόση βοήθεια δίνει στους νέους αναβάτες».

 

«Και ξέρω στα σίγουρα ότι έχει αρνηθεί αρκετές φορές γενναία ποσά με πέντε μηδενικά στο τέλος, για να πάρει κάποιον οδηγό στην Ακαδημία του»

 

«Για το 4ετές συμβόλαιο του Marc; Ναι… είναι κάτι καινούργιο σίγουρα και οπωσδήποτε δείχνει τη διάθεση της Honda να βάλει στοπ στις διαθέσεις των άλλων κατασκευαστών. Νομίζω ότι ο Marc θα μείνει για πάντα στην Honda. Δεν τον ενδιαφέρει να αλλάξει ομάδα».

 

Τέλος, τον ρώτησαν αν στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόταση να αλλάξει εργοστάσιο και να λύσει την επί πολλά χρόνια συνεργασία του με την Honda.

 

«Ναι εννοείται… Το 2016 με είχε προσεγγίσει η Suzuki, ενώ είχα προτάσεις και από την KTM και από την Aprilia. Όμως η προτεραιότητά μας – για ιστορικούς λόγους αλλά και για τους χορηγούς μας – ήταν να μείνουμε με την Honda».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Επιστροφή στους Αγώνες;

« Προηγούμενο άρθρο

Schwantz: Στην εποχή μου έσερνα αγκώνα…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα