• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί η Ducati επέτρεψε στον Dovi ν’ αγωνιστεί!
Νέα 30/06/2020 - 10:17

Ο Αθλητικός Διευθυντής του Ducati Corse, o Paolo Ciabatti, εξηγεί γιατί η Ducati έδωσε άδεια στον Andrea Dovizioso να πάρει μέρος σε Αγώνα Motocross το Σ/Κ που μας πέρασε.

 

Στον Αγώνα όμως, ο Dovi είχε μια άσχημη προσγείωση και τραυματίστηκε στην αριστερή του κλείδα, με αποτέλεσμα να μπει στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί την ίδια ημέρα.

 

Τώρα έχει μπροστά του κάτι παραπάνω από δυο εβδομάδες για να αναρρώσει και να είναι έτοιμος για το πρώτο επίσημο τεστ στη μετά-κοροναϊού εποχή, που θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην Jerez.

 

«Αν και ξέρουμε ότι το motocross ενέχει πολλούς κινδύνους, επιτρέψαμε στον Andrea ν’ αγωνιστεί γιατί μας εξήγησε ότι ήθελε να ξαναβρεί το ερέθισμα και την αίσθηση που μόνο ένας πραγματικός Αγώνας σου δίνει», εξηγεί ο Ciabatti.

 

«Από την άλλη το motocross είναι μέρος της προπόνησης πολλών οδηγών του MotoGP και είμαστε ανακουφισμένοι που τουλάχιστον ο τραυματισμός του δεν είχε σοβαρές συνέπειες. Ο Andrea θα είναι στον πρώτο Αγώνα της Jerez».

 

Ειδικά αυτό το διάστημα που η παρουσία σε πίστα έχει περιοριστεί αρκετά λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, η προπόνηση με motocross είναι η πιο διαδεδομένη ανάμεσα στους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας.

 

Φυσικά, όπως κάθε δραστηριότητα σε δυο τροχούς, υπάρχει πάντα το ρίσκο ενός τραυματισμού και στο παρελθόν είναι πολλές οι φορές που αναβάτες έχασαν GP λόγω τραυματισμού τους κατά τη διάρκεια προπόνησης.

 

Μεγάλος φαν του motocross είναι και ο Danilo Petrucci που συχνά προπονείται μαζί με τον Dovizioso. Ο Petrux επίσης θα μπορούσε να λάβει μέρος στον Αγώνα της Κυριακής, ωστόσο ήταν απόφαση του ίδιου να μην το κάνει.

 

Οι αναβάτες των Honda, Ducati, Yamaha και Suzuki δεν έχουν ανέβει στη σέλα των μοτοσυκλετών τους από τις δοκιμές του Qatar τον Φεβρουάριο.

 

Αντίθετα οι συνάδελφοί τους της KTM και της Aprilia – με εξαίρεση τον τιμωρημένο Iannone – έχουν ήδη κάνει δοκιμές σε Red Bull Ring και Misano.

Επόμενο άρθρο »

Kornfeil: Αποσύρθηκε αλλά επιστρέφει!

« Προηγούμενο άρθρο

Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Dovi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα