• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Portimao: Αγώνας 1
Εμφατική νίκη για τον Jonathan Rea!
Νέα 08/08/2020 - 17:48

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των SBK-Motul επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κατακτώντας σήμερα τη νίκη στον 1ο Αγώνα του Portimao.

 

Ο Jonathan Rea κυριάρχησε στην Πορτογαλία, πήρε την 10η νίκη του συνολικά στην πίστα και δήλωσε ένα δυνατό «παρών» στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Μετά την 6η θέση του στον 2ο Αγώνα της Jerez πριν από μια εβδομάδα, το χειρότερό του αποτέλεσμα απ’ όταν πήγε στην Kawasaki, ο Rea δεν είχε περιθώρια να χάσει άλλους βαθμούς.

 

Ξεκίνησε δυνατά από την pole position και ήλεγξε τον Αγώνα, για να πάρει τη νίκη με διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τον δεύτερο!

 

Μόνο στην αρχή ο Toprak Razgatlioglu παρενόχλησε τον Ιρλανδό, ο οποίος όμως γρήγορα έδειξε τις διαθέσεις του, γράφοντας έναν φοβερό χρόνο στον 4ο γύρο.

 

Σ’ αυτό του το γύρο ήταν μισό δευτερόλεπτο (!) πιο γρήγορος από τον Τούρκο και από εκεί και πέρα κανείς δεν τον απείλησε, αφού κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του.

 

Ούτε ο Toprak απειλήθηκε όμως και πήρε με άνεση τη δεύτερη θέση στο σημερινό Αγώνα, δυο δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του στην Yamaha, τον Micahel Van der Mark.

 

Έτσι η Yamaha είδε και τους δυο αναβάτες της στο βάθρο των νικητών, παρά το ότι ένα λάθος στην αρχή έκανε τον Van der Mark (έβαλε νεκρά στο κιβώτιο) να χάσει χρόνο.

 

Οι μάχες στις μπροστά θέσεις μας έλειψαν, αλλά μας αποζημίωσαν οι επικές μάχες που είδαμε από τους πιο πίσω αναβάτες!

 

Σ’ αυτούς ήταν ο Alex Lowes της εργοστασιακής Kawasaki, απέναντι στον Loris Baz και την ιδιωτική του Yamaha και τις Ducati των Redding και Rinaldi.

 

Τελικά ο Lowes πήρε την 4η θέση, μπροστά από τους – για μια ακόμη φορά – εντυπωσιακούς Rinaldi και Baz που κάνουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες ιδιωτικών μοτοσυκλετών.

 

Στα τελευταία στάδια του Αγώνα ο Redding έχασε αρκετό έδαφος κι εκεί που πάλευε για το βάθρο, βρέθηκε τελικά να τερματίζει 7ος, κρατώντας για πολύ λίγο πίσω του την BMW του Tom Sykes.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Alvaro Bautista (Honda) – μόνο προς το τέλος είχε καλό ρυθμό – και Eugene Laverty (BMW), μπροστά από τους Chaz Davies (Ducati) και Leon Haslam (Honda).

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το καινούργιο δεν είναι πάντα το καλύτερο!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Brno: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα