• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το καινούργιο δεν είναι πάντα το καλύτερο!
Νέα 08/08/2020 - 21:18

Η pole position του Johann Zarco σήμερα είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης στο (άδειο) paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Αναφερόμενος σε αυτή ο Valentino Rossi, υπογράμμισε ότι πολλές φορές το καινούργιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτερο!

 

«Σήμερα οι Γάλλοι θα πανηγυρίζουν και σίγουρα ο Zarco έδωσε έξτρα κίνητρο στον Quartararo, σωστά;», σχολίασε ο Ιταλός για το πρώτο στην ιστορία 1-2 Γάλλων οδηγών σε κατατακτήριες δοκιμές.

 

Ο Zarco πήρε την pole με μια μοτοσυκλέτα του 2019, την ώρα που οι εργοστασιακές Ducati τα βρήκαν σκούρα στη γεμάτη σαμαράκια πίστα του Brno.

 

«Κάποιες φορές τα δεδομένα στον υπολογιστή τα δείχνουν όλα καλά, αλλά όταν βάζει τη μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο δεν έχεις την αίσθηση που θες. Αυτό συνέβη αρκετέ φορές και μ’ εμάς».

 

«Πολλές φορές έχεις υψηλότερες προσδοκίες με τη νέα μοτοσυκλέτα, αλλά η μαγεία, η καλή αίσθηση έρχεται μόνο με την παλιά. Το ίδιο και με την Honda».

 

Με το τελευταίο ο Vale αναφέρεται στον εξαιρετικό Takaaki Nakagami το τελευταίο διάστημα, ο οποίος επίσης δεν έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του.

 

Αλλά και ο ίδιος ο Rossi, αν και έχει καθαρά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, απέδειξε στην Jerez II ότι το καινούργιο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο. Με το που άλλαξε τις καινούργιες ρυθμίσεις στην Μ1 του, ήρθε η καλή αίσθηση πάνω στη σέλα της και πήρε το πρώτο του βάθρο 15 μήνες μετά το προηγούμενο.

 

«Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις για να μας βοηθήσουν με τη φθορά του ελαστικού. Όμως δεν ένοιωθα άνετα με αυτές. Δεν μπορούσα να στρίψω και δεν ήμουν γρήγορος».

 

«Τώρα έχουμε διαφορετικές ρυθμίσεις, διαφορετική ισορροπία στη μοτοσυκλέτα και νοιώθω πολύ καλύτερα. Σίγουρα η φθορά παραμένει πρόβλημα, αλλά είμαι δυνατότερος».

 

Το πρωί ο Vale ήταν 5ος στις ΕΔ3 και στις ΕΔ4, αλλά στις κατατακτήριες ήταν πιο πίσω, στη δέκατη θέση.

 

«Το πρωί ήμουν γρήγορος, αλλά μετά – όταν ανέβηκε η θερμοκρασία – υπέφερα. Η θερμοκρασία ασφάλτου ανέβηκε 10 βαθμούς. Έτσι, δυστυχώς, θα πρέπει να ξεκινήσω από την 10η θέση».

 

«Αυτό δεν είναι καλό γιατί όλοι είναι δυνατοί και να ξεκινάς από τόσο πίσω περιπλέκει τα πράγματα. Όμως ο ρυθμός μου είναι καλός κι έτσι πρέπει να κάνω καλή εκκίνηση και να κερδίσω θέσεις».

 

Υπήρχαν επιφυλάξεις για το αν η Yamaha θα τα πήγαινε καλά στο Brno, ωστόσο οι μπλε έχουν δυο μοτοσυκλέτες τους στην πρώτη σειρά κι άλλη μια στη δεύτερη.

 

«Το προηγούμενο διάστημα η Yamaha άλλαξε πολλά πρόσωπα και δούλεψαν πολύ σκληρά και τώρα η μοτοσυκλέτα μας είναι καλύτερη».

 

«Σίγουρα χάνουμε σε τελική, όμως η M1 είναι περισσότερο ισορροπημένη τώρα. Επίσης και το νέο πίσω ελαστικό μας βοηθά και κάνει πιο εύκολη την οδήγηση για εμάς. Αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι πλεονέκτημα για όλους».

Επόμενο άρθρο »

Κέρδισε πίσω τη χαμένη του αυτοπεποίθηση ο Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα