• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κέρδισε πίσω τη χαμένη του αυτοπεποίθηση ο Zarco!
Νέα 08/08/2020 - 21:54

Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα που κάποιος αθλητής μένει μακριά από τις επιτυχίες, τόσο περισσότερο αρχίζει και αμφιβάλλει για τη δυναμική του.

 

Έχει συμβεί ακόμα και στους καλύτερους. Το ίδιο είχε παραδεχτεί παλιότερα και ο Valentino Rossi. Τώρα είναι η σειρά του Zarco να μας θυμίσει ότι και η ψυχολογία παίζει το ρόλο της.

 

Ο Γάλλος πήρε μια φανταστική όσο και απρόσμενη pole position σήμερα και όσο χαρούμενος κι αν ήταν με την επιτυχία του αυτή, το πιο σημαντικό για τον ίδιο ήταν ότι κέρδισε πίσω τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

 

Με την εμφάνιση αυτή, ο Johann Zarco απέδειξε στον εαυτό του και στους άλλους ότι μπορεί να βρεθεί και πάλι να διεκδικεί βάθρα και νίκες, όπως έκανε παλιότερα όταν αγωνιζόταν με Yamaha.

 

«Ακόμα κι εγώ έμεινα έκπληκτος όταν είδα το χρόνο… πέρασα τη γραμμή και είδα ότι ήμουν στην πρώτη θέση και την ομάδα να πανηγυρίζει, όμως πίστευα ότι οι άλλοι θα βελτιωθούν».

 

«Αυτή η γεύση της pole είναι πάρα πολύ ωραία και είναι περισσότερο ωραία επειδή έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά. Δυσκολευόμουν και αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι αν μπορώ να είμαι εκεί μπροστά πια…»

 

«Βλέπεις πόσο μικρές είναι οι διαφορές όλων και προσπαθείς, τα δίνεις όλα αλλά δεν είσαι εκεί μπροστά. Σήμερα όμως τα κατάφερα».

 

Για τον Αγώνα ο Zarco είναι προσγειωμένος και εξηγεί ποια θα είναι η τακτική του για να προσπαθήσει να πάρει μια θέση μέσα στην πεντάδα.

 

«Ο ρυθμός μου είναι καλός, αλλά όχι για να κερδίσω. Ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι λίγο διαφορετικός απ’ ότι σήμερα. Θα προσπαθήσω να μείνω όσο περισσότερο γίνεται στις μάχες για το βάθρο. Αν τερματίσω στην πεντάδα θα είναι καταπληκτικό αποτέλεσμα».

 

«Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα από αυτό που είχαμε υπολογίσει. Αύριο όμως θα πρέπει να ξεκινήσω καλά και να μείνω μαζί με τους κορυφαίους. Μετά τα λάστιχα θα χάσουν πρόσφυση και θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Το συμβόλαιο; Άνθρωπος είμαι… όλα με επηρεάζουν!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το καινούργιο δεν είναι πάντα το καλύτερο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα