• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Ήταν μια νίκη-ΣΟΚ! Δεν το χωνεύω!!
Όλα μου φαίνονται τρελά!
Νέα 09/08/2020 - 21:04

Μια λέξη για να περιγράψει κανείς το σημερινό Αγώνα; «Τρελός», αυτή ήταν η λέξη που έβγαινε από το στόμα του Brad Binder!

 

Πράγματι από τη σκοπιά του Ν. Αφρικανού όλα του φαίνονται… τρελά, καθώς η σημερινή του δυναμική και κυρίαρχη εμφάνιση άφησε άναυδο και τον ίδιο!

 

«Όταν έφυγα από την Moto2 αναρωτιόμουν πόσο θα μου έπαιρνε για να ζήσω και πάλι την έξαψη της νίκης. Τελικά χρειάστηκαν τρεις Αγώνες».

 

Ήταν η πρώτη νίκη ενός rookie στην κατηγορία μετά το 2013 και τον Marc Marquez που το κατάφερνε τότε στο Τέξας.

 

Τώρα όμως αυτό το κατόρθωμα το επανέλαβε ο Brad Binder, ο οποίος σε 2 ημέρες γίνεται 25 ετών κι έκανε στον εαυτό του το καλύτερο δώρο γενεθλίων!

 

«Αν μου το έλεγαν πριν δεν θα τους πίστευα! Τι να πω… είναι απίστευτο και ακόμα δεν το χωνεύω ότι είναι αλήθεια! Από παιδί ονειρευόμουν ότι κέρδιζα στο MotoGP και τώρα έγινε πραγματικότητα! Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω».

 

«Έκανα καλή αρχή κι έμεινα πίσω από τον Quartararo. Μετά είδα ότι δυσκολευόταν με τα ελαστικά και τον πέρασα. Μετά έφτασα τον Morbidelli και είδα ότι και αυτός δυσκολευόταν ενώ εγώ συνέχιζα και ήμουν γρήγορος».

 

«Έτσι αποφάσισα να πιέσω. Ήταν 10 τρελοί γύροι. Είχα καλή διαφορά αλλά περίμενα ότι στους 3 τελευταίους γύρους θα είχα σημαντική φθορά και ότι θα με προλάβαινε. Κράτησα τη ψυχραιμία μου και πήρα τη νίκη. Ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω βιώσει στη ζωή μου!»

 

Ο Binder είχε δείξει και στην Jerez τη δυναμική του, έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και στην Ισπανία. Εκεί όμως δεν κατάφερε να πάρει τα αποτελέσματα που ήλπιζε.

 

«Στην Jerez έκανα λάθος στον 1ο Αγώνα και στο δεύτερο είχα μια επαφή. Σήμερα δεν ήθελα να κάνω τίποτα τρελό. Περίμενα τις κατάλληλες στιγμές».

 

Το σημείο που άλλαξε τα δεδομένα και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Binder ήταν χτες το πρωί.

 

«Την Παρασκευή δεν ήταν καλά τα πράγματα και κάθε φορά που έπιανα το γκάζι νόμιζα ότι θα πεταχτώ από τη μοτοσυκλέτα. Όμως το Σάββατο το πρωί όλα άλλαξαν. Η ομάδα έκανε εντυπωσιακή δουλειά».

 

«Είχα καλό ρυθμό, αλλά δεν ήξερα αν ήταν αρκετός για τη νίκη. Μετά πέρασα τη γραμμή τερματισμού και ήρθε το… ΣΟΚ! Το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν είναι εδώ μαζί μου η οικογένειά μου».

 

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Brad Binder κατάφερε να πάρει τη νίκη στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στο στεγνό, μόλις στον 3ο του Αγώνα!

 

«Στα χειμερινά τεστ συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να οδηγείς μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Ήμουν τελείως χαμένος. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τις διαφορές από την Moto2. Είναι τελείως διαφορετικός κόσμος».

 

«Όμως η ομάδα με βοήθησε πολύ ενώ προπονήθηκα κι εγώ πολύ. Έκαναν απίστευτή δουλειά και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο γκαράζ και να τους αγκαλιάσω όλους».

 

Κυριολεκτικά ο χρόνος για πανηγύρια είναι ελάχιστος στη διάθεση του Binder, μιας και αύριο η ΚΤΜ θα κάνει ιδιωτικές δοκιμές στο Brno και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για την Αυστρία.

 

«Ίσως βρούμε κάτι καλό αύριο. Μετά από το σημερινό αποτέλεσμα όμως, πηγαίνω στην Αυστρία με μεγάλη σιγουριά. Την ίδια ώρα, όμως, είμαι και ρεαλιστής. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ευχαριστώ την KTM».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Είναι καλό να ονειρεύεσαι!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα