• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Είναι καλό να ονειρεύεσαι!
Νέα 09/08/2020 - 22:30

Σήμερα ο Johann Zarco ήταν εντυπωσιακός, ξεπερνώντας ακόμα και τις δικές του προσδοκίες σε ό,τι αφορά στο τελικό αποτέλεσμα του Αγώνα.

 

Χτες έλεγε ότι μια θέση στην πεντάδα θα ήταν ό,τι καλύτερο, ωστόσο ο Γάλλος κατάφερε να πάρει το βάθρο, έχοντας μάλιστα εκτίσει και ποινή Long Lap επειδή έριξε τον Pol Espargaro!

 

«Ο Αγώνας ήταν φανταστικός… το βάθρο εδώ έμοιαζε με όνειρο, αλλά είναι ωραίο να ονειρεύεσαι! Το μόνο που ήθελα σήμερα ήταν να κάνω καλή αρχή και να έχω δυνατό ρυθμό».

 

Και τα κατάφερε περίφημα. Την ίδια ώρα έβλεπε την KTM μπροστά να παίρνει την 1η της νίκη στην κατηγορία. Το εργοστάσιο που ο ίδιος εγκατέλειψε το 2019.

 

«Είμαι χαρούμενος για τον Brad και για την ΚΤΜ. Κατάφερε να κάνει ό,τι δεν πέτυχα εγώ. Είναι καλό που έφτασε στην ομάδα χωρίς να έχει οδηγήσει άλλες μοτοσυκλέτες… με καθαρό μυαλό».

 

«Ήταν δυνατός και στην Jerez και οι άλλοι ήταν τυχεροί που είχε προβλήματα γιατί σίγουρα θα ήταν στο βάθρο. Σήμερα έκανε εξαιρετική δουλειά με τα ελαστικά».

 

«Εγώ δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να φύγω από την ΚΤΜ. Ήμουν ειλικρινής μαζί τους και τους είχα πει ότι προτιμώ να σταματήσω παρά να είμαι αργός με τη μοτοσυκλέτα τους».

 

«Όταν, τον Δεκέμβριο, άρχισα να γνωρίζω την Ducati, είχα την καλή αίσθηση που είχα στην Moto2. Στο τεστ της Sepang η Ducati με γέμισε σιγουριά με το καλημέρα και μπορούσα να πιέζω».

 

Για τον Αγώνα σήμερα σχολίασε:

 

«Δεν έκανα καλή αρχή, αλλά συνήλθα και είδα ότι μπορούσα να έχω το ρυθμό του Morbidelli. Μετά από μερικούς γύρους πίεσα. Εν τω μεταξύ ο Pol Espargaro μου έκανε επίθεση μιας και είχε καλύτερο ρυθμό».

 

«Όμως έκανε ένα λάθος, άνοιξε τη γραμμή του κι εγώ πήρα θέση σ’ αυτή πιστεύοντας ότι με έχει δει, αλλά έκανα λάθος».

 

«Μετά άκουσα την επαφή μας αλλά δεν τον είδα να πέφτει. Το κατάλαβα μετά όταν δεν άκουγα τον ήχο της μηχανής του. Ανησύχησα γιατί ήξερα ότι πλέον οι κανονισμού είναι πιο αυστηροί με τις επαφές και θα τιμωρούμουν».

 

«Όταν είδα το Long Lap Penalty πίστεψα ότι έχασα την 3η θέση. Κατάφερα όμως να την κρατήσω και μετά πίεσα πάρα πολύ. Ίσως η Multistrada στο δρόμο να με βοήθησε να κάνω γρήγορα το Long Lap

 

Ο Zarco ήταν από τους οδηγούς που επέλεξαν το μαλακό πίσω ελαστικό. Τον ρώτησαν αν με το μεσαίο ενδεχομένως να τα πήγαινε καλύτερα!

 

«Όχι… δεν θα είχα το ρυθμό που είχα με το μαλακό στην αρχή. Το μαλακό ταιριάζει τέλεια με το στυλ μου. Πρέπει όμως να είμαι έτοιμος για όταν χρειαστεί να πιέσω και να είμαι επιθετικός».

 

Οι κατατακτήριες χτες, όταν και πήρε την πρώτη του pole position από το 2018, ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για τη σημερινή του επιτυχία.

 

«Πρέπει να πω ότι ξεκινώντας από τόσο μπροστά με βοήθησε πολύ. Στο πρώτο μισό πρέπει να κάνεις διαφορά από τους πίσω κι έτσι είναι σημαντικό να ξεκινάς από μπροστά».

 

«Σήμερα έμαθα πώς να εκμεταλλεύομαι με τον καλύτερο τρόπο την εκκίνηση. Παράλληλα επιβεβαίωσα και κάποια πράγματα που ήδη ήξερα ότι απαιτούνται για να είσαι γρήγορος με την Ducati».

 

Μια Ducati που βλέπει τον Andrea Dovizioso να αδυνατεί να προσφέρει στην ομάδα τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων. Αντίθετα ο Zarco κέρδισε πολλούς πόντους στο «χρηματιστήριο» των οδηγών.

 

«Δεν θέλω να σκέφτομαι γιατί ήμουν η μόνη γρήγορη Ducati εδώ, όμως είμαι ικανοποιημένος επειδή κέρδισα πόντους στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας».

 

«Η υποστήριξή τους είναι εκπληκτική. Τώρα όμως πρέπει να επιβεβαιώσω την ταχύτητά μου και στην Αυστρία, σε μια πίστα που η Ducati πάντα είναι δυνατή. Δεν θα είναι εύκολο όμως».

 

«Πάντως το Red Bull Ring μου αρέσει πάρα πολύ και ήδη στην Moto2 από την πρώτη στιγμή με κέρδισε αυτή η πίστα. Είμαι περίεργος να δω πως θα τα πάω».

Επόμενο άρθρο »

Τον… «μεγάλο θείο» του ευχαρίστησε ο Morbidelli!

« Προηγούμενο άρθρο

Binder: Ήταν μια νίκη-ΣΟΚ! Δεν το χωνεύω!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα