• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τον… «μεγάλο θείο» του ευχαρίστησε ο Morbidelli!
Πανηγυρίζοντας το 1ο βάθρο της καριέρας του στο MotoGP
Νέα 09/08/2020 - 23:09

Τον «μεγάλο θείο» του ευχαρίστησε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του σημερινού Αγώνα ο Franco Morbidelli.

 

Ο Ιταλός πήρε το προβάδισμα κάνοντας πάρα πολύ καλή εκκίνηση, για να φτιάξει γρήγορα μια διαφορά στα 2,5 δευτερόλεπτα από τους πίσω του.

 

Ωστόσο είχε επιλέξει το μαλακό πίσω ελαστικό, σε αντίθεση με τον Brad Binder που είχε τη μεσαία γόμα πίσω.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να μειώνει συνεχώς τη διαφορά που από τον Morbido, ξεπερνώντας τον 9 γύρους πριν το τέλος.

 

Παρά το ότι ο Franky είχε για μεγάλο διάστημα του Αγώνα την πρωτοπορία, το ότι τελικά τερμάτισε 2ος δεν ήταν κάτι που τον απογοήτευσε.

 

Μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς (ένα διάστημα κατά το οποίο είχε επισκιαστεί από τον Quartararo) κατάφερε επιτέλους να πάρει το πολυπόθητο βάθρο!

 

«Πέρυσι ήταν δύσκολη χρονιά για εμένα, επειδή πίστευα ότι θα ήμουν δυνατότερος απ’ ότι έδειξα. Αντίθετα ο Fabio ήταν συνεχώς όλο και πιο δυνατός. Έτσι είπα ότι φέτος δεν θα ακολουθήσω το ίδιο μονοπάτι».

 

«Έτσι άρχισα να δουλεύω περισσότερο, να δουλεύω καλύτερα και να είμαι πιο σοβαρός και στο σπίτι… πιο επαγγελματίας. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν στα τεστ που ήμουν πιο γρήγορος σε σχέση με πέρυσι».

 

«Πιστεύω ότι και στην Jerez αν είχα ξεκινήσει από πιο μπροστά θα έπαιρνα καλύτερα αποτελέσματα. Εδώ όμως ήμουν γρήγορος από την πρώτη στιγμή».

 

«Ελπίζω να μπορώ να πω ότι κάναμε το βήμα μπροστά, αλλά το Πρωτάθλημα έχει σκαμπανεβάσματα και το σημαντικό είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε Αγώνα».

 

Μετά το τέλος του Αγώνα, ο Morbido έψαξε και βρήκε τον Valentino Rossi για να αγκαλιάσει το μέντορά του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα του έχει προσφέρει μέσω της Ακαδημίας του.

 

«Είμαι εδώ κυρίως λόγω του Valentino. Πίστεψε σε εμένα όταν ήμουν ένα τίποτα. Είναι περίεργο γιατί είμαστε αντίπαλοι στην πίστα, αλλά εκτός αυτής είναι ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος».

 

«Είναι σαν ένας μεγάλος θείος μου, ή μεγάλος αδερφός για μένα και γι’ αυτό μετά τον Αγώνα απλά ήθελα να τον αγκαλιάσω. Ήταν μια καταπληκτική στιγμή».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Καλύτερα κι από το βάθρο στην Jerez!

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Είναι καλό να ονειρεύεσαι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα