• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: Στην Ducati δεν υπάρχει χώρος για τον Lorenzo!
Η Yamaha; Δεν έχει μοτοσυκλέτα για Τίτλο!
Νέα 01/09/2020 - 13:47

Αυτόν τον καιρό δεν έχουμε Αγώνες, ωστόσο είναι πολλά τα θέματα προς συζήτηση στο χώρο του paddock, με τον γνωστό μάνατζερ Carlo Pernat να λέει τη γνώμη του.

 

Ξεκινώντας με το θέμα της Ducati, ύστερα από το διαζύγιο με τον Andrea Dovizioso, ο Pernat πιστεύει ότι το εργοστάσιο θα στραφεί σε νεαρούς οδηγούς και όχι στον Jorge Lorenzo.

 

«Η Ducati έχει επιλέξει το δρόμο των νεαρών ταλέντων και – παρά το ότι υπήρχε πιθανότητα – τώρα ο Jorge είναι εκτός για τους κόκκινους».

 

«Οι κόκκινοι έχουν αλλάξει στρατηγική και πλέον δίνουν 1+1 χρόνο συμβόλαια στους οδηγούς τους, για να τους έχουν υπό πίεση και να τους αξιολογούν στο τέλος της σεζόν».

 

«Είναι καλή τακτική… όσο για το ποιος θα έρθει στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ο Luca Marini, αλλά ο Enea Bastianini».

 

Κι ενώ η Ducati σκέφτεται ποιος θα είναι ο νέος της οδηγός για το 2021, στην Yamaha έχουν περισσότερο το μυαλό τους στραμμένο στο παρών.

 

«Η Yamaha έκανε την υπέρβαση κι έχει καλούς οδηγούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τώρα χρειάζεται να κάνει και την υπέρβαση στο τεχνικό κομμάτι».

 

«Ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος μηχανικός-σχεδιαστής τους ήταν ο Furusawa και η M1 του ήταν η καλύτερη όλων των εποχών».

 

«Από τότε όμως η M1 έχανε σε ανταγωνισμό και τώρα, εξαιρουμένης της Aprilia, είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα στο grid».

 

«Με αυτή την M1 Τίτλο δεν παίρνουν σε κανονικής διάρκειας σεζόν! Κάθε φορά έχουν και διαφορετικό πρόβλημα. Τώρα είναι και η αξιοπιστία των κινητήρων τους».

 

«Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν σε κάποιους Αγώνες οι οδηγοί τους ξεκινήσουν από τη γραμμή των pits».

 

Ειδικά για τον Fabio Quartararo, σχολίασε:

 

«Ο Fabio αρχίζει και νοιώθει την πίεση του Τίτλου. Λέγαμε ότι είναι ο αντι-Marquez, αλλά έδειξε ότι έχει και αυτός την Αχίλλειο πτέρνα του. Δεν περίμενα να καταρρεύσει τόσο πολύ».

 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για τους Αγωνοδίκες και την έντονη κριτική που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα.

 

«Είναι ανεπαρκείς… θεωρώ ότι κάτι θα αλλάξει πριν το Misano. Η θέση του Freddie Spencer είναι επίφοβη».

 

Τέλος, μίλησε και για τις πιθανότητες να δούμε την ΚΤΜ Πρωταθλήτρια στο τέλος της χρονιάς!

 

«Η RC16 είναι ανταγωνιστική, αλλά κάθε φορά κερδίζει διαφορετικός οδηγός και για να πάρεις Τίτλο πρέπει να κερδίζει ο ίδιος».

 

«Αυτός που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες ήταν ο Pol Espargaro, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει νίκη. Δεν τους βλέπω να έχουν οδηγό που να μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Θα έχει προνόμια η Honda το 2021;

« Προηγούμενο άρθρο

«Σούπερ κινητήρας» και δυσαρέσκεια!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα