• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φέρνει έξτρα μπροστινό ελαστικό στο Misano η Michelin
Λόγω της νέας ασφάλτου
Νέα 07/09/2020 - 16:51

Ο πρώτος από τους δυο συνεχόμενους Αγώνες στο Misano θα γίνει αυτό το Σ/Κ, σε μια πίστα που έχει πλέον καινούργια άσφαλτο.

 

Ιδιωτικές δοκιμές έγιναν στην πίστα κι έτσι η Michelin έχει μια πρώτη άποψη για το επίπεδο της ασφάλτου, ωστόσο για να είναι σίγουρη φέρνει ένα επιπλέον ελαστικό μπροστά.

 

Είναι κάτι που επιτρέπουν οι κανονισμοί όταν ο Κατασκευαστής ελαστικών της μεγάλης κατηγορίας πηγαίνει σε μια πίστα με καινούργια άσφαλτο.

 

Άρα, πέρα από τις συνήθεις επιλογές του μαλακού, μεσαίου και σκληρού μπροστά (όλα συμμετρικά), θα υπάρχει και μια 4η επιλογή σκληρού ασύμμετρου ελαστικού.

 

Με δεδομένο ότι η πίστα έχει έξι αριστερές και δέκα δεξιές στροφές, αυτό το σκληρό ασύμμετρο μπροστινό ελαστικό θα έχει ενισχυμένη τη δεξιά του πλευρά.

 

Όλα τα πίσω ελαστικά (μαλακό/μεσαίο/σκληρό) θα είναι ασύμμετρα, με ενισχυμένη επίσης τη δεξιά τους πλευρά.

 

«Το Misano είναι μια μάλλον ασυνήθιστη πίστα και ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις», τονίζει ο Piero Taramasso.

 

«Το 2018 είχε καταπληκτική πρόσφυση και τα ρεκόρ έσπαγαν το ένα μετά το άλλο. Πέρυσι όμως συμπεριφερόταν λες και δεν υπήρχε καθόλου κράτημα».

 

«Γι’ αυτό και είναι καλό που πέρασαν νέα άσφαλτο. Έχουμε κάνει και μερικά τεστ εκεί, οπότε είχαμε τα δεδομένα για να προετοιμαστούμε».

 

Κατά τη διάρκεια των δυο Σ/Κ στο Misano θα συνεχιστεί και το Πρωτάθλημα της MotoE με έναν Αγώνα αυτό το Σ/Κ και δυο ακόμα το επόμενο.

 

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στο Misano θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα δούμε Αγώνες με παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Επόμενο άρθρο »

Το Supermoto επιστρέφει με το HSBK 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Τώρα φαίνονται τ’ αποτελέσματα…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα