• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Γαλλία: Αγώνας 1
Αγγίζει τον Τίτλο ο Rea με την 10η νίκη του!
Νέα 03/10/2020 - 17:06

Ούτε ο κακός καιρός στην Γαλλία αλλά ούτε και οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Jonathan Rea που πήρε ακόμα μια νίκη φέτος.

 

Ο Ιρλανδός έφτασε τις 10 φετινές επιτυχίες και πλέον είναι μια ανάσα από τον 6ο συνεχόμενο Τίτλο του στα SBK!

 

Ο Rea κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο ξεκίνημα και ήταν λίγο μπροστά όταν είχαμε το δράμα με τη διπλή πτώση των BMW που εντυπωσίασαν στην Superpole.

 

Στην εξωτερική της 1ης στροφής ο Eugene Laverty, που είχε την pole, είχε μια ανοιχτή γραμμή και την ίδια ώρα στην εσωτερική του ο Sykes χτύπησε την Yamaha του Garrett Gerloff.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να τεθούν εκτός μάχης ο Laverty και ο Sykes, μια πραγματικά εφιαλτική εξέλιξη για την BMW. Ευτυχώς κανείς τους δεν χτύπησε.

 

Μπροστά ο Rea συνέχιζε τις μάχες, αυτή τη φορά με τον ντόπιο Loris Baz αλλά και τον πολύ ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Garrett Gerloff.

 

Οι τρεις τους είχαν κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους, ωστόσο στον 7ο γύρο είχαμε εκ νέου δράμα με τον Gerloff αυτή τη φορά να κάνει το λάθος και να πέφτει μ’ ένα σφοδρό highside.

 

Έτσι έμεινε μόνο ο Baz να απειλεί τον Rea και το έκανε για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα, ωστόσο προς το τέλος δεν μπορούσε να μείνει κοντά του.

 

Με την 10η φετινή του νίκη, ο Jonathan Rea αύξησε τη διαφορά του από τον Scott Redding στους 65β.

 

Το πρώτο του βάθρο μέσα στη Γαλλία στα SBK πήρε ο Loris Baz, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Alex Lowes που πήρε το πρώτο του βάθρο μετά τον εναρκτήριο Γύρο της Αυστραλίας.

 

Για μια ακόμη φορά φέτος ο Chaz Davies χρειάστηκε να ξεκινήσει από αρκετά πίσω, αλλά πήρε τελικά την 4η θέση και εδραιώθηκε περισσότερο στην 3η της βαθμολογίας.

 

Πίσω του τερμάτισε ο ομόσταυλός του, ο Scott Redding που εκμεταλλεύτηκε στο τέλος την επίθεση του Leon Haslam στον τελευταίο γύρο.

 

Ο Haslam έκανε την κίνησή του στην Imola και πέρασε μπροστά από τον Razgatlioglu, ωστόσο ακριβώς εκείνη τη στιγμή είχε ένα highside κι έπεσε!
 

Η πτώση του ανάγκασε τον Τούρκο να πατήσει φρένα και την ευκαιρία την εκμεταλλεύτηκε ο Redding που πήρε την 5η θέση και άφησε τον Razgatlioglu 6ο.

 

Πιο πίσω ο Michael Rubel Rinaldi πήρε την 7η θέση, μπροστά από τον Xavi Fores και τον Michael Van der Mark που ήταν 4ος για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα αλλά μια πτώση τον έκανε να χάσει χρόνο.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Leandro Mercado, με τον Federico Caricasulo να τερματίζει μπροστά από τον απογοητευτικό Alvaro Bautista που πήρε μόλις την 12η θέση.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Γαλλία: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Γαλλία: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα