• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Παράδειγμα προς μίμηση ο Mir!
Νέα 12/11/2020 - 13:02

Απολαμβάνοντας μια διαφορά στους 37β από τον δεύτερο, ο Joan Mir μπορεί να πάρει τον Τίτλο του Πρωταθλητή προτού το paddock φτάσει στο Portimao.

 

Αρκεί να καταφέρει να τερματίσει στο βάθρο – και συγκεκριμένα στην 3η θέση – στον 2ο Αγώνα της Valencia, κάτι που με δεδομένη την εικόνα της Suzuki φέτος, δεν θα είναι δύσκολο.

 

Η σταθερότητα του Joan Mir φέτος είναι παραδειγματική. Ο Ισπανός έχει τα περισσότερα βάθρα από κάθε άλλον, ενώ στους 10 Αγώνες που τερμάτισε μόνο μία φορά ήταν εκτός πεντάδας!

 

Στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ο Alex Marquez είχε προβλήματα προσαρμογής στους πρώτους Αγώνες.

 

Ωστόσο από το τεστ στο Misano και μετά έχει βρει λύσεις και ακολούθησαν δυο απανωτά βάθρα για τον Ισπανό σε Le Mans και Aragon. Τα πρώτα της Honda φέτος.

 

Ο Marquez υπήρξε ομόσταυλος με τον Joan Mir στην Marc VDS το 2018 στη μεσαία κατηγορία και μίλησε για τον συμπατριώτη του λέγοντας:

 

«Τόσο αυτός όσο και η Suzuki έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ότι η μοτοσυκλέτα τους είναι η πιο ολοκληρωμένη».

 

«Ήταν ο πιο έξυπνος και άρπαξε την ευκαιρία σ’ αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, με τους Ευρωπαϊκούς μόνο Αγώνες και με την απουσία του Marc».

 

«Για μένα αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα και μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω δυνατά και στο μέλλον, αφού βλέπουμε ότι τα πάντα είναι ανοιχτά στο MotoGP».

 

Ο Alex Marquez έπεσε για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix το περασμένο Σ/Κ κι έχει μείνει λίγο πίσω στη μάχη του για τον καλύτερο Rookie του 2020 με τον Brad Binder.

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι έκανε και πάλι λάθος, ενώ ήταν σε τροχιά ενός ακόμα καλού αποτελέσματος πάνω στην Honda του.

 

«Για μένα είναι χειρότερο που έκανα δεύτερο συνεχόμενο λάθος… είμαι πολύ απογοητευμένος».

 

«Στόχος μου παραμένει το Πρωτάθλημα στους Rookies. Τουλάχιστον ο Binder δεν έχει ξεφύγει πολύ μπροστά μας και είναι εφικτό να τον κερδίσουμε».

 

Η διαφορά του Alex Marquez με τον Brad Binder στη βαθμολογία των Νεοφερμένων στη μεγάλη κατηγορία είναι στους εννέα βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Αμφίβολος για την Valencia 2

« Προηγούμενο άρθρο

Γιατί η Suzuki είναι τόσο δυνατή φέτος;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα