• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημαντικό έργο ζωγραφικής του Κ.Κωστούλα στην 2Δ!
Ο Valentino Rossi, δια χειρός Κώστα Κωστούλα, με έμπνευση από την συλλεκτική έκδοση της 2 ΔΕΛΤΑ
MotoGP και όχι μόνο 24/02/2010 - 12:01

 

Ο ζωγράφος ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, σπούδασε σε κολέγιο του Λονδίνου, Marketing και Management, αλλά ο ανήσυχος χαρακτήρας του και οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις του τον οδήγησαν στο να πειραματιστεί για πολλά χρόνια με διάφορες μορφές της εικαστικής τέχνης όπως ψηφιδωτό, έργα ζωγραφικής σε τελάρα με σπάγκους, ξύλο κ.λπ.

Πολλά έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές Συλλογές.

Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει, κυρίως την δουλειά του στην ζωγραφική μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, αλλά και Formula 1 & MotoGP. Στο www.konstantinoskostoulas.gr μπορεί κανείς να δει μεγάλο μέρος της δουλειάς του.

 

"Τα έργα του, ρεαλιστικά στημένα στον καμβά, με ακριλικά χρώματα δουλεμένα με σπάτουλα, παρουσιάζουν συλλεκτικές μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, αγωνιστικά στιγμιότυπα και εικόνες από τη Formula 1. Τα ζωηρά χρώματα, οι σμιλεμένες γραμμές και η έντονη αίσθηση της κίνησης σε μεταφέρουν στην πίστα μόλις με την πρώτη ματιά", έγραψαν οι κριτικοί στο Αθηνόραμα πέρυσι με την ευκαιρία μιας από τις εκθέσεις του.

 

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «Αναζητώ παντού εικόνες από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα που έχουν γίνει ανάμνηση, σε πολλές περιπτώσεις βρίσκω φωτογραφίες ασπρόμαυρες με κομμένα ολόκληρα τμήματα των μηχανών, όπως στην περίπτωση της εικόνας του Steve McQueen από την ταινία “Η μεγάλη απόδραση”. Τότε βάζω την φαντασία μου και χρώμα για να τις ζωντανέψω, δεν μου αρκεί η απλή αποτύπωση μιας φιγούρας με ελεύθερες πινελιές, δεν θέλω να αφήσω καμία λεπτομέρεια χωρίς να την αποτυπώσω, όπως οι σάκοι και οι οπλοθήκες στις στρατιωτικές Harley, οι ακτίνες, οι βίδες, το κάθε εξάρτημα: επίπονη δουλειά αλλά για μένα χρέος προς τα αντικείμενα του πόθου όλων όσων δέθηκαν μαζί τους. Τα φόντα είναι ζωηρά και έντονα όπως η ένταση που γεννά την αδρεναλίνη της ταχύτητας στους riders, τους οδηγούς και τους πιλότους αυτών των μηχανών. Οι μηχανές μου δεν είναι απλά μεταφορικά μέσα, είναι πολύτιμοι και αγαπημένοι σύντροφοι μιας ζωής. Οι αγωνιστικές μηχανές και οι Formula 1, είναι για μένα μια πρόκληση. Αισθάνομαι να είμαι ο οδηγός που μετέχει στον αγώνα όταν ζωγραφίζω κάποια απ’ αυτές. Νομίζω ότι ο κύκλος αυτής της θεματολογίας μου δεν έχει κλείσει ακόμα. Η ταχύτητα μ’ έχει συνεπάρει και φοβάμαι ότι θα είμαι και σ’ επόμενους αγώνες “θεατής”».

 

Πέρα από το έκδηλο πάθος για την ταχύτητα, με μεγάλη - ευχάριστη – έκπληξη υποδεχτήκαμε στην 2 ΔΕΛΤΑ τον Κώστα Κωστούλα, που χάρισε στον Δημήτρη Διατσίδη ένα έργο του που απεικονίζει τον Valentino Rossi εν δράσει. «Πήρα τη συλλεκτική έκδοση "Valentino Rossi O θρύλος" και με ενέπνευσε ο μεγάλος αυτός οδηγός», μας είπε ο Κώστας.

Άφωνοι θαυμάζαμε ακόμη μερικά έργα του με θέμα το MotoGP, τα οποία πήγαιναν στο στούντιο για φωτογράφηση και υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι με πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτούμε την μόνιμη έκθεσή του στο Τεχνολογικό Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου "ΦΑΕΘΩΝ", στο 36o χλμ ΛΕΩΦ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ Κάλαμος-Αττική, Τηλ: 22950 39261-2.

 

Ευχαριστούμε Κώστα!

Επόμενο άρθρο »

To MotoGP στις 10 Απριλίου στον ΣΚΑΪ

« Προηγούμενο άρθρο

TnT – Εκπαιδευτική Αδρεναλίνη με Γόνατο στη Στροφή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα