• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διαχείριση συναισθημάτων για τον Oliveira!
Σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα στο Portimao
Νέα 23/11/2020 - 12:44

Ο Miguel Oliveira ήταν αυτός που κυριάρχησε στο χτεσινό Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, κρατώντας την 1η θέση και στους 25 γύρους που διήρκεσε αυτός.

 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του φέτος, μετά τον 2ο Αγώνα στην Αυστρία, ωστόσο η νίκη αυτή και τα συναισθήματα που ένοιωθε ήταν διαφορετικά.

 

«Ναι ήταν μεγάλος Αγώνας», έλεγε μετά ο Πορτογάλος που κατάφερε να επικρατήσει στο Grand Prix της πατρίδας του.

 

«Σε σχέση με την Αυστρία τα συναισθήματα είναι διαφορετικά. Πολλή αδρεναλίνη εκεί με την προσπέραση στο τέλος».

 

«Εδώ τώρα δεν είχαμε μάχες. Ξεκίνησα πρώτος και τερμάτισα πρώτος και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου σε όλο τον Αγώνα».

 

Μετά από δύο μόλις γύρους, ο Miguel Oliveira κατάφερε να κάνει μια διαφορά 1,5’’ από τους υπόλοιπους, ωστόσο ο ίδιος περίμενε από στιγμή σε στιγμή κάποια επίθεση!

 

«Δεν ήθελα να κοιτάξω καθόλου τις ταμπέλες μου στους τρεις πρώτους γύρους. Ήθελα απλά να κάνω το ρυθμό μου και περίμενα επιθέσεις στην εσωτερική μου ή κάτι τέτοιο».

 

«Ήδη στον πρώτο γύρο έκανα 1:40,0 και ήταν καλό σημείο αναφοράς για να δω πόσο καλύτερα θα μπορούσα να πάω».

 

«Μετά είδα ότι είχα κάνει μια διαφορά και ήθελα να τη μεγαλώσω λίγο ακόμα ώστε να μπω στους 10 τελευταίους γύρους με μια καλή διαφορά για να διαχειριστώ».

 

Έτσι ο Oliveira ολοκλήρωσε τη δεύτερή του χρονιά στην κατηγορία με την 9η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και μόλις 14β πίσω από τον τρίτο Alex Rins.

 

Τη νέα χρονιά θα είναι εργοστασιακός οδηγός της ΚΤΜ και περιμένει ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά το 2021, μετά τις φετινές επιτυχίες του εργοστασίου.

 

«Νομίζω πως φέτος είδαμε διαφορετικούς Αγώνες και διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας από οδηγούς και ομάδες».

 

«Βλέπεις στα βάθρα δορυφορικούς και εργοστασιακούς και κάθε αγωνιστικό τριήμερο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το διαχειριστείς».

 

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο: πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε φορά! Νομίζω ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος».

Επόμενο άρθρο »

Savadori ή Smith στη θέση του Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Περισσότερο χαρούμενος από κάποιους άλλους στην Ducati…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα