• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha Factory αποχαιρετά τον Valentino Rossi
Νέα 23/11/2020 - 17:22

Με τη σεζόν του 2020 για το MotoGP να φτάνει στο τέλος της η Yamaha Factory Racing MotoGP Team θέλει να ευχαριστήσει τον Valentino Rossi για τα 15 χρόνια εκπληκτικής και σκληρής δουλειάς, την αφοσίωση και το πάθος του. Υπήρξε ένα κομβικό μέλος της οικογένειας της Yamaha στη διάρκεια των δύο περιόδων της εντυπωσιακής του καριέρας (από το 2004 – 2010 και από το 2013 – 2020). Η Factory Yamaha MotoGP Team με αυτήν την ευκαιρία θέλει να μοιραστεί με όλους την εκτίμηση σε ένα ακόμη πολύ ενεργό Θρύλο του MotoGP, όπως και στα μέλη της ομάδας του που αποχωρούν, γιορτάζοντας τις επιτυχίες τους.  

Η λίστα των αποτελεσμάτων που πέτυχε ο Valentino με την Factory Yamaha Team είναι τεράστια. Πήρε 4 Τίτλους στο MotoGP World Championship Titles, 56 νίκες και 142 βάθρα στα 255 Grand Prix που έκαναν μαζί. 

Παράλληλα με τον Valentino, η Factory Yamaha Team επίσης αποχαιρετά με μεγάλη εκτίμηση τους Brent Stephens (Μηχανικός από το 1999), Alex Briggs (Μηχανικός από το 2004), Matteo Flamigni (Data Engineer από το 2000), David Muñoz (Αρχιμηχανικός από το 2020) και Idalio Gavira (Αναλυτής Απόδοσης Οδηγού από το 2019), που όλιοι ΄ληταν μέλη της ομάδας του “Doctor”. 

Alex και ο Brent αποχωρούν από την Yamaha, ενώ οι David, Matteo και Idalio θα συνεχ/ισουν να δουλεύουν με τον Valentino ως μέλη της PETRONAS Yamaha SRT το 2021.

Επίσης ο Javier Ullate (Μηχανικός από το 2003) αποχωρεί από την ομάδα, μετά 18 χρόνια που πέρασε ως μέλος της Factory Yamaha, έχοντας εργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως οι crew, Carlos Checa, Marco Melandri, Colin Edwards, Jorge Lorenzo και Maverick Viñales.

Η Factory Yamaha MotoGP Team για μια κόμη φορά ειλικρινά ευχαριστεί τον Valentino και τα μέλη της ομάδας που αποχωρούν για τη σκληρή τους δουλειά, τον επαγγελματισμό τους, την αφοσίωση και το πάθος τους. Η τρομερή συνεισφορά τους θα μείνει για πάντα μέρος της αγωνιστικής κληρονομιάς της Yamaha.

LIN JARVIS
MANAGING DIRECTOR, YAMAHA MOTOR RACING

“Είναι μια συναισθηματική στιγμή. Είναι πάντα λυπηρό να λες αντίο, ειδικά σε ανθρώπους που υπήρξαν τόσο ζωτικό κομμάτι της ομάδας. Αλλά τίποτε στη ζωή δεν είναι παντοτινό, τίποτε δεν μένει ίδιο και αυτό είναι επίσης στη φύση του MotoGP. Η κατάσταση στο paddock είναι σε διαρκή κίνηση. Έρχονται νέα πρόσωπα στην ομάδα, κάποια φεύγουν και κάποια επιστρέφουν πάλι.
Το 2020 ήταν η 15η σεζόν του Valentino με την Yamaha Factory Racing MotoGP Team. Έχω πολύ ζωντανές μνήμες από όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω, αλλά η λίστα των αποτελεσμάτων της Yamaha είναι σοβαρά εντυπωσιακή: 4 Τίτλοι MotoGP, 255 Αγώνες Grand Prix, 56 νίκες, 142 βάθρα. Είναι εκπληκτικό το πόσα κατάφερε στη διάρκεια αυτών των χρόνων μαζί μας.”

VALENTINO ROSSI

Αυτή είναι μαι σημαντική στιγμή, γιατί είναι το τέλος του μακτινού μας ταξιδιού μαζί. Η ιστορία, μεταξύ εμού και της Yamaha Factory Racing MotoGP Team, χωρίζεται σε δύο μέρη, σχεδόν όπως στις ταινίες,νομίζω.

Tο πρώτο μέρος ξεκινά το 2004, μέχρι το 2010. Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο μέρος της καριέρας μου. Γράψαμε ιστορία με την Yamaha. Καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα για την Yamaha μετά από περισσότερα από είκοσι χρόνια. Πάντα θα θυμάμαι αυτά τα κατορθώματα, σίγουρα, γιατί αυτές είναι στιγμές κλειδιά στην καριέρα μου επίσης.  

Αλλά είμαι επίσης πολύ περήφανος για το δεύτερο μέρος. Θέλω να πω ένα 'ευχαριστώ' στον Lin και σε όλους στην Yamaha. Μου έδωσαν την ευκαιρία να γυρίσω πίσω στην εργοστασικαή ομάδα μετά από δύο άσχημα χρόνια με ένα άλλο εργοστάσιο, όταν ήδη είχα αρχίσει να έιμαι 'μεγάλος” για τα στάνταρτ του MotoGP, έτσι ήμουν απελπισμένος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που οLin μου είπε ότι θα είχα την ευκαιρία να επιστρέψω εδώ. Πάντα θα είμαι ευγνώμων για εκείνη τη στιγμή, γιατί ίσως να είχα σταματήσει εκείνη τη στιγμή, εάν δεν μπορούσα να επιστρέψω εδώ. Η επιστροφή μου στην Factory Yamaha κράτησε 8 χρόνια, δηλαδή ένα χ΄/ρονο παραπάνω από το πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος ήταν δυσκολότερο σε σχέση με τα αποτελέσματα, αλλά φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε ένα Πρωτάθλημα για έναν βαθμό, το οποίο θα άλλαζε την ιστορία μας. Αλλά τα πράγματα έγιναν με τον τρόπο που έγιναν και ακόμη είμαι γεμάτος ευχαριστίες για την υποστήριξη που πήρα από τον Lin, τον Maio και όλους τους μηχανικούς από την Ιαπωνία. Αλλά ειδικά θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου. Είμασταν μαζί γιαπολύ καιρό. Bernie, Alex, Brent, Matteo, Mark, David, Idalio και άλλους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους της ομάδας και όσους εργάζονται στο χώρο φιλοξενίας. Και βέβαια τον ομόστραυλό μου Maverick: είχαμε μια καλή ατμόσφαιρα με εκίνη την πλευρά του γκαράζ, έτσι θέλω να τους ευχαριστήσω επίσης. 
Του χρόνου θα αγωνίζομαι με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, με εργοστασιακή υποστήριξη, απλά με διαφορετικά χρώματα. Είναι αλήθεια ότι δεν θα κάθομαι στο γκαράζ της Yamaha Factory Racing, αλλά θα είμαι δίπλα – μαζί με τους Matteo, Idalio και David – έτσι σίγουρα θα μπορούμε να χαιρετιόμαστε”.

Επόμενο άρθρο »

«Έκλεισε μερικά στόματα» ο Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Savadori ή Smith στη θέση του Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα