• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η καλύτερή μου ανάμνηση με την Yamaha;
Όταν μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία το 2013!
Νέα 03/12/2020 - 10:34

Ο Valentino Rossi παραδέχτηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι αν δεν είχε πρόταση να επιστρέψει στην Yamaha το 2013, θα σταματούσε τους Αγώνες!

 

Ο Ιταλός σούπερ σταρ πήγε για πρώτη φορά στους μπλε το 2004 από την Honda και κατάφερε να αναδείξει την ομάδα Πρωταθλήτρια σε τέσσερεις περιπτώσεις.

 

Το 2011 έφυγε από την ομάδα για να ενταχθεί στην Ducati σε μια ονειρική κίνηση ενός Ιταλού, σε Ιταλική ομάδα με Ιταλική μοτοσυκλέτα.

 

Σύντομα όμως έγινε φανερό ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη και ο Valentino Rossi πήρε μόλις τρία βάθρα στα δύο χρόνια παρουσίας του στους κόκκινους.

 

Επέστρεψε στην Yamaha το 2013 και έμεινε στην ομάδα μέχρι και φέτος, ενώ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη δορυφορική ομάδα του εργοστασίου, την Petronas.

 

Πέρασε 15 χρόνια με την Yamaha και όταν του ζήτησαν να τους πει την καλύτερη ανάμνηση που έχει απ’ όλα αυτά τα χρόνια, αποκρίθηκε:

 

«Είναι πολλές οι όμορφες αναμνήσεις, όμως αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι όταν ο Lin Jarvis μου είπε στα τέλη του 2012 ότι θα μου έδιναν μία ακόμη ευκαιρία».

 

«Γι’ αυτό το λόγο θα του είμαι πάντα ευγνώμων, όπως και σε όλη την Yamaha, διότι τότε ήμουν σε απόγνωση και το πιο πιθανό ήταν να σταματήσω αν δεν μου δινόταν αυτή η ευκαιρία».

 

Δυο χρόνια αργότερα – στην πιο αμφιλεγόμενη χρονιά του MotoGP, το 2015 – ο Valentino Rossi παραλίγο να πάρει τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από εκεί και πέρα άρχισε μια φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα ο Ιταλός άσος να μην έχει νίκη στη μεγάλη κατηγορία από το 2017 και το GP στο Assen.

 

Πάντως και φέτος είχε ορισμένες όμορφες στιγμές στην τελευταία του χρονιά με την εργοστασιακή Yamaha.

 

«Στο Misano για παράδειγμα, που δυστυχώς με κέρδισε στο τέλος ο Mir. Έκανα καλό Αγώνα και ο Franco νίκησε μπροστά από τον Pecco».

 

«Μου έλειψε το βάθρο εκείνη την ημέρα. Μάλιστα στην Moto2 είχε κερδίσει ο Luca και δεύτερος ήταν ο Bezzecchi. Ήταν μια καλή μέρα για την Ακαδημία».

Επόμενο άρθρο »

Marc: Του έλεγα «Ναι, ναι!»

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα