• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτες Φωτο: Rossi και Morbidelli στην Petronas!
Με τα νέα τους χρώματα για το 2021
Νέα 01/03/2021 - 12:56

Ο Valentino Rossi και επισήμως παρουσιάστηκε ως αναβάτης της Petronas Yamaha Racing, η οποία πριν από λίγα λεπτά ολοκλήρωσε την παρουσίαση της για το 2021. Μαζί του στο γκαράζ θα είναι ο Franco Morbidelli, ο μόνος από τους αναβάτες της Yamaha που θα έχει μοτοσυκλέτα του 2020.

 

O Morbido είχε μία καταπληκτική σεζόν πέρυσι κατακτώντας τις πρώτες του νίκες, τα πρώτα του βάθρα και τις πρώτες του pole positions, τερματίζοντας μάλιστα δεύτερος στη βαθμολογία. Ο Valentino Rossi άλλαξε θέση με τον Fabio Quartararo και είναι η πρώτη φορά που είναι δορυφορικός αναβάτης από το 2001 και μετά.

 

«Είναι μία καινούργια εμπειρία και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε», σχολίασε ο Vale. «Μου αρέσουν τα νέα χρώματα της μοτοσυκλέτας, του κράνους και της φόρμας μου. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός, να παλέψω για το βάθρο και να κερδίσω Αγώνες. Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι! Η Petronas μπορεί να είναι νέα ομάδα, ωστόσο είναι πάρα πολύ επιτυχημένη ήδη».

 

Ο Valentino Rossi πήρε το 199ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία στην Χερέθ πέρυσι και έφτασε πάρα πολύ κοντά να τα κάνει 200 στο Μιζάνο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και μετά από κάποια λάθη αλλά και μερικούς χαμένους αγώνες λόγω του Covid-19, τερμάτισε τελικά μόλις στην 15η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Petronas Yamaha Racing μέχρι το 2020 δεν είχε καταφέρει να πάρει νίκη στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πήρε έξι την περσινή χρονιά, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα!

 

Ενώ ο Valentino Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και φέτος, την ίδια που θα έχουν οι Quartararo και Vinales, ο Morbidelli θα παραμείνει με την περσινή του μοτοσυκλέτα. Ο χρόνος μάλιστα θα δείξει αν η Yamaha κατάφερε να λύσει τα προβλήματα αστάθειας που έδειξε την περσινή σεζόν και αν ο Morbido θα συνεχίσει να είναι καλύτερος από τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

 

Ο Valentino Rossi θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Petronas στις 6 Μαρτίου, στο πρώτο επίσημο χειμερινό τεστ της κατηγορίας στην Losail, ενώ οι δύο πρώτοι αγώνες της χρονιάς θα γίνουν στην ίδια πίστα, στις 28 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου.

Επόμενο άρθρο »

Marini: Κάθε συμβουλή είναι σημαντική!

« Προηγούμενο άρθρο

Ciao Fausto!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα