• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Οι εργοστασιακοί έκαναν καλύτερη χρήση των ελαστικών
Νέα 19/04/2021 - 01:44

Τη σημαία της Petronas στον Αγώνα της Πορτογαλίας κράτησε ψηλά ο Franco Morbidelli, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση. Πιο μπροστά, μια άλλη Yamaha, με τον Fabio Quartararo στο τιμόνι, έπαιρνε τη νίκη. Ο Morbido ήταν ικανοποιημένος με την απόδοσή του, αλλά και λυπημένος που έχασε για λίγο το βάθρο.

«Είμαι χαρούμενος. Δεν είχα τη δυναμική του Pecco ή του Mir, αλλά η 4η θέση είναι σίγουρα πολύ καλή. Στο Qatar δυστυχώς δεν βρήκαμε τις σωστές ρυθμίσεις, αλλά εδώ τα πράγματα ήταν διαφορετικά»

Ο Franky έδειξε το δυνατό του πρόσωπο στην Πορτογαλία και τώρα περιμένει να δει την ανταπόκριση της Yamaha. Το εργοστάσιο ήδη ετοιμάζει αναβαθμίσεις για την Μ1 του Valentino Rossi, που είναι καθαρά εργοστασιακή. Για τον Morbidelli όμως τίποτα ακόμα. Ένα θέμα που ταλαιπωρεί και στενοχωρεί τον Ιταλό με τις Βραζιλιάνικες ρίζες. Ωστόσο χτες δεν ήθελε να πει κάτι περισσότερο επ’ αυτού.

«Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική αφού η μοτοσυκλέτα μου είναι τελείως διαφορετική από αυτή των εργοστασιακών. Όμως ας τα ξεχάσουμε αυτά. Οι εργοστασιακοί μπορούν και χρησιμοποιούν καλύτερα τα ελαστικά από εμένα. Έχουν το κάτι παραπάνω στη μοτοσυκλέτα κι έτσι έχουν και καλύτερη τελική. Οι άλλοι μπορούν και πιέζουν παραπάνω τα ελαστικά, εγώ όμως είμαι σταθερός».

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Morbidelli είναι και ο πολύ έμπειρος αρχιμηχανικός του, ο Ramon Forcada. «Ο Ramon είναι ο καλύτερος αρχιμηχανικός στο Πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από το ότι είμαστε γρήγοροι με μια μοτοσυκλέτα που δεν είναι εργοστασιακή».

Επόμενο άρθρο »

«Επίθεση» κατά Vinales στο twitter!

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Ήθελα να περάσω τον Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα