• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia στον παράδεισο, ο Rossi στην κόλαση
σύγκριση μεταξύ 2020 και 2021
Νέα 10/05/2021 - 04:11

Το 2020 ήταν μια απρόβλεπτη χρονιά που μας χάρισε 9 διαφορετικούς νικητές από 4 διαφορετικούς κατασκευαστές. Με 4 αγώνες να έχουν γίνει μέσα στο 2021 είναι η ώρα να γίνουν κάποιες συγκρίσεις ανάμεσα στις δυο σεζόν.

Κατά την προηγούμενη χρονιά, μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή του πίσω ελαστικού από την Michelin και η αναγκαστική προσαρμογή του ημερολογίου αγώνων στην πανδημία Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν και επηρέασαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. 

Μέχρι τώρα, στην φετινή σεζόν, έχουμε δει 3 διαφορετικούς νικητές σε τέσσερις αγώνες ( Vinales, Quartararo, Miller) και μετά από κάθε αγώνα η θέαη του πρώτου στο πρωτάθλημα άλλαξε.

Η πρώτη μεγάλη διαφορά που βλέπει κανείς, είναι αυτή του Francesco Bagnaia, ο οποίος έχει ήδη συγκεντρώσει 66 βαθμούς σε σχέση με τους 9 που είχε πέρυσι στον ίδιο αριθμό αγώνων κατά τους οποίους βέβαια αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και τραυματισμούς. Ευχάριστη έκπληξη είναι επίσης ο Johann Zarco, που ήδη έχει πετύχει 2 τερματισμούς στο βάθρο σε σχέση με το ένα βάθρο πέρυσι.

Στην ακριβώς αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο Valentino Rossi. Στους 4 πρώτους αγώνες έχει συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς (όλους στον πρώτο αγώνα του Qatar, ευρισκόμενος 34 βαθμούς (και ένα βάθρο) πίσω από τα περσινά του αποτελέσματα. Όμως στο χειρότερο σημείο βρίσκονται οι αναβάτες της Honda, όπου ο καλύτερός του ,βάση αποτελεσμάτων, Takaaki Nakagami, είναι ήδη 18 βαθμούς πίσω σε σχέση με την αντίστοιχη συγκομιδή του πέρυσι.

Η Aprilia έχει κάνει θετικά βήματα καθώς ο αναβάτης της, Aleix Esoargaro, βρίσκεται ήδη 14 βαθμούς μπροστά από τα περσινά του αποτελέσματα, ενώ ο περσινός κατασκευαστής-έκπληξη που κέρδισε τρεις αγώνες, η KTM, φέτος όλοι οι αναβάτες της βρίσκονται αρκετά πίσω σε συγκομιδή βαθμών, με κορυφαία διαφορά αυτή του Petrucci, που έχει συγκεντρώσει 15 λιγότερους βαθμούς σε σχέση με την περσινή του χρονιά στην Ducati, 

Τέλος, ο περσινός πρωταθλητής, Joan MIr βρίσκεται 18 βαθμούς πάνω από τα δεδομένα της προηγιύμενης χρονιλας, κάτι που τον καθιστά σοβαρή απειλή για τους πρωτοπόρους, αν αναλογιστούμε την σταθερότητά του (στοιχείο με το οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα πέρυσι).

 

Επόμενο άρθρο »

Το τεστ της Aprilia με τον Dovi απειλείται από τον καιρό!

« Προηγούμενο άρθρο

O Fogarty υπερασπίζεται τον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα