• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το τεστ της Aprilia με τον Dovi απειλείται από τον καιρό!
Νέα 10/05/2021 - 12:22

Την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι δυο Ιταλοί κατασκευαστές (Aprilia και Ducati) θα μοιραστούν την πίστα του Mugello για τεστ. Και ενώ για την Ducati, θα είναι μάλλον ένα τεστ ρουτίνας, με τον δοκιμαστή αναβάτη της Michele Pirro να δοκιμάζει την μοτοσυκλέτα ενόψει του αγώνα της Ιταλίας, για την Aprilia το τεστ ειναι αρκετά πιο σημαντικό.

Στην σέλα της RS-GP θα βρεθεί για δεύτερη φορά ο Andrea Dovizioso με μια ελαφρώς αλλαγμένη μοτοσυκλέτα μετά το τεστ στη Jerez. ;Oπως δήλωσε ο ίδιος "έγιναν αλλαγές που δεν μπορούσαν να γίνουν σε τρεις μέρες".

Μετά τα θετικά μέχρι τώρα πρώτα αποτελέσματα του αναβάτη της Aprilia, Aleix Espargaro (δύο έκτες θέσεις, μια έβδομη και μια δέκατη) η Aprilia θέλει να συνεχίσει να δοκιμάζει πράγματα και, επίσης πολύ σημαντικό, θέλει να κρατήσει τον Andrea Dovizioso στην θέση του δοκιμαστή αναβάτη το 2021 και πολύ πιθανό να τον έχει ως κανονικό αναβάτη το 2022. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό ο Andrea να αποκτάει ώρες οδηγικής εμπειρίας πάνω στην RS-GP και να προσπαθεί δοκιμάζοντας αλλαγές να τη φέρει ακριβώς στα μέτρα του.

Το μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ο καιρός. Η πρόβλεψη δείχνει 100% βροχές την πρώτη μέρα ενώ την δεύτερη 90% κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το οδόστρωμα της πίστας θα είναι συνεχώς βρεγμένο. Ίσως η Aprilia δοκιμάσει ελαστικά βροχής αλλά κατά πόσο είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή ένα τεστ σε συνθήκες βροχής για τον Dovizioso; 

Χωρίς να έχει αναφερθεί ακόμα κάτι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι δύο κατασκευαστές να αναζητήσουν άλλη πίστα για τις δοκιμές τους, μάλλον εκτός Ιταλίας καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν θα πλήξουν μόνο την Τοσκάνη (όπου βρίσκεται η πίστα του Mugello), αλλά ολόκληρη την Ιταλία.

 

Επόμενο άρθρο »

Aprilia – Dovizioso test: λίγο, λόγω βροχής

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia στον παράδεισο, ο Rossi στην κόλαση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα