• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aprilia – Dovizioso test: λίγο, λόγω βροχής
Ενθουσιασμένοι στην Aprilia με τον τρόπο δουλειάς του
Νέα 11/05/2021 - 10:15

Ο Massimo Rivola, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσέγγιση του Andrea Dovizioso στο τεστ που ξεκίνησε σήμερα και θα τελειώσει αύριο στο Μουτζέλο. 

“Ίσως μπορούμε να σκεφτόμαστε για το 2022. Είναι ωραίο να βλέπεις έναν οδηγό του υψηλότερου επιπέδου, όπως ο Dovizioso, να δουλεύει, τόσο αναλυτικά και με τόση ακρίβεια. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένας από αυτούς τους οδηγούς που φτιάχνουν τη μοτοσυκλέτα και το αποτέλεσμα είναι η ομάδα να βελτιώνεται”, είπε χαρακτηριστικά. 

Μπορεί η δυνατή βροχή που έπεσε το απόγευμα στην Τοσκάνη να διέκοψε το τεστ, αλλά ο Dovi πρόλαβε να κάνει 25 γύρους σε 8 προσπάθειες. Μπήκε και με βρόχινα, αλλά το ύψος της βροχής ήταν τόσο μεγάλο που τον ανάγκασε να σταματήσει πρόωρα τη δοκιμή. 

Η ομάδα δοκιμών της Aprilia του έφερε μια RS-GP με διαφορετική εργονομία από ότι στο προηγούμενο τεστ στην Χερέθ και με διαφορετικό ρεζερβουάρ και ντεπόζιτο, αλλά και πολλά άλλα πράγματα που δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν.

“Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για εκείνον και για μας και πιστεύουμε ότι μπορεί να μας δώσει σημαντική βοήθεια στο να γίνουμε καλύτεροι. Από τη στιγμή που βελτιωνόμαστε, μπορεί να είναι μια σημαντική φιγούρα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το άλμα μπροστά που ακόμη μας λείπει. Δεν θέλουμε να βάλουμε τόσο πολύ υπευθυνότητα στον Dovizioso, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη της ομάδας”, είπε ο Rivola. 

O Romano Albesiano που είναι ο επικεφαλής της τεχνικής εξέλιξης του Ιταλικού εργοστασίου είπε: “η σωστή απόφαση θα είναι να κάνουμε το επόμενο τεστ στο Μιζάνο”, ενώ ο Rivola συμπλήρωσε: “ειλικρινά πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι περισσότερο στα χέρια του, παρά στα δικά μας”, υπογραμμίζοντας αυτό που έχουμε ως πληροφόρηση από τον μάνατζερ του οδηγού, ότι θα πάρει μια προσεκτική απόφαση, αν και σε επόμενο τεστ δει ότι η μοτοσυκλέτα έχει προοπτική, αλλά με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Dovi θα ήθελε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, με συνθήκες που θεωρεί σωστές.

Ο Albesiano από την πλευρά του προχώρησε και σε πιο τεχνικά σημεία της σημερινής δοκιμής: “Το κράτημα και η ικανότητα στις γωνίες κλίσεις είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά αυτής της πίστας και σημεία στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Μερικές βασικές εντυπώσεις έμειναν ίδιες με αυτές που είχε στην Χερέθ. Ο Andrea προσπάθησε να πιέσει, αλλά ουσιαστικά δεν είχε την πραγματική ευκαιρία (λόγω του καιρού). Ελπίζουμε αύριο να καταλάβουμε κάτι περισσότερο, όπως είπα σήμερα πήραμε κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν είναι πάρα πολλές και δεν υπήρχε πραγματικός τρόπος να δουλέψουμε”. 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Pirro: Πολύ θα ήθελα να οδηγούσε ο Rossi αυτήν την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Το τεστ της Aprilia με τον Dovi απειλείται από τον καιρό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα