• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirro: Πολύ θα ήθελα να οδηγούσε ο Rossi αυτήν την Ducati
Νέα 12/05/2021 - 00:24

Μπορεί η βροχή να κατέστρεψε το πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών της Ducati στο Mugello άλλα έδωσε χρόνο στον Michelle Pirro, αναβάτη δοκιμών της Ducati, για σχόλια σχετικά με τη "συνεργασία" του με τον Andrea Dovizioso, τη διπλή νίκη της Ducati στην Jerez που αποδεικνύει τις δυνατότητες της Desmosedici, για τους νέους αναβάτες της Ducati και για τις φήμες που θέλουν την ομάδα VR46 να τρέχει με Ducati το 2022.

Για τη συνάντηση στην πίστα με τον Dovizioso είπε : “Είμαι χαρούμενος που τον είδα ξανά στην πίστα και κανονίσαμε να βγούμε για φαγητό τα βράδυ. Στην ερώτηση αν έχει να δώσει κάποια συμβουλή στον Dovizioso γέλασε και είπε “μάλλον εγώ είμαι αυτός που πρέπει να ζητήσω συμβουλές από τον 3 φορές διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου".

Συμπληρώνοντας το σχόλιο του Bagnaia, ότι η Desmosedici είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα στο MotoGP, είπε “Oι αγώνες σε διδάσκουν διαρκώς και πρέπει ασταμάτητα να προσπαθείς και να συνεχίζεις την εξέλιξη γιατί μόλις χαλαρώσεις οι αντίπαλοι σε ξεπερνάνε. Σίγουρα η διπλή νίκη στην Jerez μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση μιας και στη συγκεκριμένη πίστα η μόνη καλή στιγμή ήταν το 2017 με το πρώτο βάθρο του Lorenzo με τη Ducati.  Η συγκεκριμένη πίστα ήταν πάντα δύσκολη για εμάς, η διπλή νίκη έδειξε τις δυνατότητες μας και έκλεισε τα στόματα αυτών που έλεγαν ότι η Ducati είναι γρήγορη μόνο σε συγκεκριμένες πίστες. Τώρα η Desmosedici δείχνει ότι μπορεί να διατηρεί την ταχύτητα της και μέσα στον αγώνα και αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας άλλα και με τους νέους αναβάτες. Η μεγαλύτερη διαφορά πιστεύω ότι προέρχεται από τη νέα γενιά αναβατών που καταφέρνουν να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στα λιγότερο δυνατά στοιχεία της μοτοσυκλέτας. Το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς ήταν καλό και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μοτοσυκλέτα μας πέρα από ταχύτατη είναι και η πιο εύκολη σε ότι αφορά την προσαρμογή αναβατών με διαφορετικό στυλ σε αυτήν, όπως ο Martin, o Bastianini, o Zarco, o Miller και o Pecco, με αποτέλεσμα να είναι ανταγωνιστικοί σε κάθε πίστα . Φυσικά είμαστε ακόμα στην αρχή μιας δύσκολης χρονιάς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα".

Σχετικά με τους τρεις επόμενους αγώνες σε πίστες "φιλικές" για την Ducati είπε: "Στους επόμενους αγώνες Le Mans, Mugello και Βαρκελώνη, η Ducati τα έχει καταφέρει πολύ καλά στο παρελθόν. Φυσικά τίποτε δεν είναι σίγουρο, στο Κατάρ ήμασταν το φαβορί άλλα δεν τα καταφέραμε, για αυτό πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να μη χαλαρώνουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο Marquez επιστρέφει και οι Yamaha είναι πολύ καλές φέτος. Επίσης ο Mir είναι εδώ και η Aprilia και η ΚΤΜ είναι ικανές, άλλα αυτή τη στιγμή μπροστά είμαστε εμείς".

Για τη συνεργασία του με τους νεότερους αναβάτες ανέφερε το παρακάτω περιστατικό: "Στο Κατάρ, όταν ήμασταν στο λεωφορείο που μας μετέφερε στην πίστα συνειδητοποίησα  ότι ήμουν ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Μου κακοφάνηκε κάπως αλλά το ξεπέρασα γιατί στο βλέμμα τους βλέπω τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα, αν σε αυτά προσθέσεις το ταλέντο τους και το πάθος τους για τη Ducati έχεις το τέλειο μείγμα για την επιτυχία".

Σχετικά με τις φήμες ότι η VR46 θα είναι η δεύτερη ανεξάρτητη ομάδα με Ducati το 2022 και πώς θα έβλεπε ο Rossi τις σημερινές Ducati ανέφερε: ¨"Σε σχέση με την τότε μοτοσυκλέτα του Rossi μιλάμε για ένα άλλο κόσμο, αν οδηγούσε τη σημερινή Ducati θα έμενε έκπληκτος, πραγματικά θα χαιρόταν και ελπίζω αυτή η στιγμή να έρθει. Φυσικά, για να φθάσουμε εδώ πήρε χρόνια σκληρής δουλειάς από μια ομάδα ανθρώπων που δούλευε νυχθημερόν".

Τέλος σε ερωτηση για το ενδεχόμενο νίκης του Bagnaia στο GP του Le Mans είπε: "Οι τρεις επόμενοι αγώνες είναι σε πίστες που πάντα έχουμε καλά αποτελέσματα, οι αναβάτες μας Pecco, Jack και Johann είναι ανταγωνιστικοί και πιστεύω  ότι και οι Ducati είναι ταχύτατες. Επίσης θα είμαι και εγώ στον αγώνα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω να είμαι τόσο γρήγορος όσο εκείνοι".

Επόμενο άρθρο »

Kevin Schwantz : Ανησυχώ για τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia – Dovizioso test: λίγο, λόγω βροχής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα