• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σαββατοκύριακο MotoGP ™ & MotoE ™ για τη Michelin στην Καταλονία
Νέα 02/06/2021 - 22:37

Σαββατοκύριακο με αγώνες MotoGP ™ και MotoE ™ για τη Michelin στην Καταλονία

Μετά από ένα ακόμα Σαββατοκύριακο με πολλά ρεκόρ, η Michelin πάει από την Ιταλία στην Ισπανία, καθώς οι ομάδες του  MotoGP ™ κατευθύνονται προς το Montmeló, κοντά στη Βαρκελώνη για τον αγώνα Gran Premi Monster Energy de Catalunya, τον έβδομο αγώνα  της σεζόν του 2021. Επιπλέον, οι αναβάτες και οι ομάδες του πρωταθλήματος FIM Enel MotoE™ θα συμμετάσχουν επίσης στον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Πριν από τον αγώνα στην Καταλονία, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο αμέσως μετά τον αγώνα στο Mugello, η ομάδα της Michelin Motorsport δεν έχει να  αντιμετωπίσει μόνο την υλικοτεχνική πρόκληση της μεταφοράς φορτηγών από την Ιταλία στην Ισπανία, αλλά θα πρέπει επίσης να σταματήσει στο Clermont-Ferrand για να συλλέξει την γκάμα ελαστικών για τον ισπανικό αγώνα.

Η πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya που κατασκευάστηκε το 1991, ανακατασκευάστηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε το 2018. Είναι μια πίστα που αποτελείται από μια εξαιρετικά λεία επιφάνεια ασφάλτου,  γρήγορες και παρατεταμένες στροφές και μια  μεγάλη ευθεία που έχει μήκος 1.047μ.. Οι αλλαγές που έγιναν το  2020  βελτίωσαν τα επίπεδα ασφάλειας στη στροφή 10.  Είναι μια πίστα αρκετά δημοφιλής στους αναβάτες και τους θαυμαστές και συνήθως προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα μαζί με μια φανταστική ατμόσφαιρα, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί φέτος με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Η επιλογή της γκάμας των ελαστικών για το συγκεκριμένο αγώνα έχει γίνει με βάση τις απαιτήσεις της πίστας και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν αυτή την περίοδο του χρόνου. Όπως συνήθως, τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει από προηγούμενους αγώνες και δοκιμές αποδεικνύονται ανεκτίμητα στην επιλογή των καλυτέρων μειγμάτων γόμας της γκάμας ελαστικών MICHELIN Power Slick. Η γκάμα των μπροστινών και πίσω ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, με το εμπρός μαλακό μείγμα γόμας να είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ το εμπρός μεσαίο και σκληρό και όλα τα μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό να είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις οχτώ δεξιές, σε αντίθεση με τις έξι αριστερές στροφές της πίστας.

Αποτελεί μία περιοχή γνωστή για τις καλές και σταθερές  καιρικές της συνθήκες αυτή την περίοδο ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα μπροστινά ελαστικά  θα είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα  πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος.

Για την MotoE, θα είναι διαθέσιμη η γκάμα ελαστικών MICHELIN Slick και Rain, με τη γκάμα MICHELIN Power Slick να επωφελείται τώρα από τη χρήση βιώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών σε μεγαλύτερο βαθμό, σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου Michelin «Όλα βιώσιμα». Για να τονίσει και να αναδείξει την πρόοδο που έχει σημειώσει στη βιωσιμότητα με τα ελαστικά της, η Michelin θα έχει την παγκόσμια πρεμιέρα της διαδραστικής ενότητας επίδειξης στο paddock MotoE κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μιλώντας για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακο o Piero TaramassoMichelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την πίστα της Barcelona-Catalunya από τις προηγούμενες επισκέψεις μας για δοκιμές και αγώνες, οπότε είμαι βέβαιος ότι εκτός από τις επιδόσεις σταθερότητας και  την υψηλού επιπέδου πρόσφυση, η γκάμα ελαστικών για το 2021 θα μας προσφέρει  μερικούς γρήγορους γύρους και συναρπαστικούς αγώνες τόσο στο MotoGP όσο και στην MotoE. Ωστόσο, από υλικοτεχνική άποψη, πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα, λόγω του γεγονότος ότι η ομάδα μας θα πρέπει αρχικά να οδηγήσει 875 χιλιόμετρα από το Mugello ως τη βάση μας στο Clermont-Ferrand, αμέσως μετά τον αγώνα, για να φορτώσει στα φορτηγά τη γκάμα ελαστικών για τον αγώνα στην Catalunya, πριν συνεχίσει το ταξίδι της διανύοντας 600 χιλιόμετρα νότια προς τη Βαρκελώνη».

Οι αναβάτες του MotoGP και της MotoE θα πάρουν θέσεις στην πίστα, την Παρασκευή το πρωί, για το πρώτο από τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκίμων. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, το απόγευμα. Η εκκίνηση για τον αγώνα των 24 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 6 Ιουνίου. Για τους αναβάτες της MotoE, ο αγώνας των 8 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 τοπική ώρα.

Επόμενο άρθρο »

Η Καταλονία στην ιστορία των Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Το Mugello είναι ένα Σαββατοκύριακο που θέλω να ξεχάσω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα