• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Καταλονία στην ιστορία των Grand Prix
Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά
Νέα 03/06/2021 - 16:07

Με τον  αγώνα της Καταλονίας να βρίσκεται προ των πυλών συγκεντρώσαμε τα στατιστικά αυτής της πίστας και παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα.

Η καταλανική πίστα βρέθηκε για πρώτη φορά στο ημερολόγιο των MotoGP το 1992 και φέτος θα είναι η 30η φορά που διεξάγεται αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εκεί. Η συνεχόμενη αυτή χρήση της, την κατατάσσει στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, μετά το Assen (71 συνεχόμενα Grand Prix) και την Jerez (36 συνεχόμενα Grand Prix).

Τις περισσότερες νίκες έχει πετύχει ο Valentino Rossi με 10 νίκες (6 στα MotoGP, 1 στα 500cc, 2 στα 250cc και 1 στα 125cc). Πίσω του βρίσκεται ο Jorge Lorenzo με 6 νίκες (5 στα MotoGP και 1 στα 250cc) και ο Max Biaggi με 4 νίκες (όλες στα 250cc).

Από  πλευρά εταιριών, την μεγαλύτερη επιτυχία έχει η Yamaha, που έχει ανεβάσει αναβάτη της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην μεγάλη κατηγορία 13 φορές, με τελευταία νίκη αυτή του Fabio Quartararo το 2020. Η Honda έχει 11 νίκες σε αυτή την πίστα με τελευταία αυτή του Marc Marquez το 2019.

Η Ducati κέρδισε τελευταία φορά με τον Jorge Lorenzo το 2018 από την pole position, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νικών της σε αυτή την πίστα στις 4, ενώ μια νίκη έχει και η Suzuki, το 2000 με τον Kenny Roberts Jr.

Για την ΚΤΜ, το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση του Pol Espargaro το 2019, ενώ για την Aprilia η 8η θέση του Alvaro Bautista το 2016.

Σε γενικές γραμμές, οι Ισπανοί αναβάτες κυριαρχούν στην πίστα, καθώς έχουν κερδίσει 11 φορές στην μεγάλη κατηγορία (Alex Criville, Carlos Checa, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez), ενώ το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν βρέθηκε κανένας Ισπανός αναβάτης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε οποιαδήποτε κατηγορία στην Καταλονία. Στην Moto3 κέρδισε ο Νοτιοαφρικανός Darryn Binder, στην Moto2 o Ιταλός Luca Marini και στα MotoGP o Γάλλος Fabio Quartararo.

 

Επόμενο άρθρο »

Johann Zarco και Jorge Martin ανανέωσαν!

« Προηγούμενο άρθρο

Σαββατοκύριακο MotoGP ™ & MotoE ™ για τη Michelin στην Καταλονία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα