• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Raul Fernandez: Θα είμαι εκεί που θέλω το 2022; Όχι!
Οι αντιδράσεις πίσω από την ξαφνική μεταγραφή
Νέα 12/08/2021 - 17:12

Η απόφαση της KTM να μετακινήσει τον Raul Fernandez στα MotoGP το 2022, ήδη προκαλεί αντιδράσεις, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Θυμόμαστε το παράπονο του Danilo Petrucci, ότι απολύθηκε ενώ ακόμα φορούσε τα δερμάτινά του, μετά τις ΕΔ4 το Σάββατο.Υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις (θα αναφερθούν παρακάτω), αλλά όλες τους ωχριούν μπροστά στην αντίδραση του ίδιου του Raul Fernandez, ο οποίος δεν είναι καθόλου πεπεισμένος ότι θέλει να βρίσκεται στα MotoGP του χρόνου.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι τόσο η Aprilia όσο και η Petronas προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Raul Fernandez ώστε να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του με την KTM και να ακολουθήσει αυτούς στο μεγάλο βήμα στα MotoGP.  Η KTM είδε ήδη μια φορά ένα ταλέντο να φεύγει από τα χέρια της, όταν η Ducati έπεισε τον Jorge Martin να ενταχθεί στις γραμμές της και σίγουρα δεν ήθελε κάτι τέτοιο να επαναληφθεί. Αυτό οδήγησε στην πολύ γρήγορη απόφασή τους να προβιβάσουν τον Fernandez στα MotoGP, όσο τον έχουν ακόμα στην εταιρία τους. Όταν ο manager του Fernandez, Hannes Kinigadner, πήγε στους Beirer και Pierer και ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιο του Fernandez (πληρώνοντας τη ρήτρα των 500,000 ευρώ), του έκλεισαν την πόρτα στη μούρη. Είναι πολύ πιθανό να τους δούμε στις δικαστικές αίθουσες. 

O Raul Fernandez ήταν διστακτικός στο να αποκαλύψει τις σκέψεις του. Παρόλα αυτά, πολλές φορές αυτά που δεν λέγονται (ή τα μισόλογα) είναι ξεκάθαροι δείκτες της σκέψης του άλλου. Σε μια συνέντευξη σε Ισπανικό μέσο ενημέρωσης, ο Raul Fernandez ανέφερε: "Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Είναι λάθος. Θέλω να επικεντρωθώ στην Moto2". Μετά από αυτό, πιέστηκε περαιτέρω από τον Ισπανό δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, στις οποίες ανέφερε ότι θέλει να παραμείνει στην Moto2.

"Έτσι είναι η ζωή", ήταν η αινιγματική απάντηση του Ισπανού αναβάτη. Στο τέλος όμως, ο Fernandez εξωτερίκευσε την σκέψη του, όταν ερωτήθηκε αν θα βρίσκεται εκεί που θέλει το 2022. "Όχι", ήταν η απάντησή του. Τότε σταμάτησε για λίγο πριν προσθέσει: "Ας μην συνεχίσουμε παρακάτω". Σίγουρα η πορεία του με την ΚΤΜ στα MotoGP δεν ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο.

Η βεβιασμένη απόφαση της ΚΤΜ (και ο τρόπος της ανακοίνωσής της) δείχνουν ξεκάθαρα το άγχος της να κρατήσει τον Raul Fernandez στους μηχανισμούς της, παραβλέποντας ακόμα και τις προσωπικές επιθυμίες του αναβάτη. Εκτός από τον Danilo Petrucci, αρνητικές δηλώσεις έκαναν επίσης ο Iker Lecuona και (πιο σημαντικό) ο Herve Poncharal, μάνατζερ της Tech3.

"Ειλικρινά, θεωρώ ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος που το ανακοίνωσαν", ανέφερε ο Lecuona, που ήξερε ότι η μεταγραφή θα συνέβαινε. "Θεωρώ ότι το σωστό θα ήταν να ανακοίνωναν σε εμένα και στον Danilo ότι σκεφτόντουσαν να γίνει αυτό, πριν την έναρξη του Grand Prix. Στο τέλος της ημέρας, έχουν τους λόγους τους. Δεν πρόκειται να τους πω κάτι".

Ο Herve Poncharal, έχοντας την θέση του μάντατζερ της Tech3, ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του, οι οποίες όμως βγάζουν την πικρία του για τον τρόπο που συνέβη η μεταγραφή.

"Με ξέρετε, πάντα λέω αυτό που αισθάνομαι και σκέφτομαι. Δεν υπήρχε κάποιο φίλτρο μεταξύ της καρδιάς μου και του στόματός μου, οπότε καταλαβαίνετε ξεκάθαρα ότι αυτή είναι μια περίεργη στιγμή για να ανακοινώσουμε αυτά τα μεγάλα νέα κατά τις ΕΔ4. Είμαστε εδώ (στην Αυστρία) για δύο εβδομάδες και είχαμε αποφασίσει να περάσει το πρώτο μισό της σεζόν και αυτό το Σαββατούριακο και να κάτσουμε την Κυριακή, μετά τον αγώνα, και να αποφασίσουμε και προφανώς να ενημερώσουμε τους αναβάτες μας για το ποιά θα είναι η κατάσταση το 2022".

"Αλλά μπορείτε να φανταστείτε ότι είμαστε πίσω, μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα, λίγες ομάδες δεν έχουν αναβάτες (για το 2022) και ενώ κάποιες υπογραφές έχουν πέσει, οι άνθρωποι ακόμα πιέζουν, πιέζουν, πιέζουν".

"Δεν θεωρώ ότι είναι η ιδανική κατάσταση. Νιώθω άσχημα που το κάνουμε με αυτό τον τρόπο και την συγκεκριμένη στιγμή του Σαββατοκύριακου".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Valentino Rossi - Ελπίζω ότι ο Vinales και η Yamaha θα τα βρούνε

« Προηγούμενο άρθρο

Στα άκρα η κόντρα Vinales-Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα