• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto2 ΕΔ1 & ΕΔ2
Στην κορυφή ο Jake Dixon
Νέα 18/03/2022 - 09:28

Ο Sam Lowes κυριάρχησε στις ΕΔ1 της Moto2 στο Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας αφού σημείωσε 1:44.439 σε μικτές συνθήκες, με τον Αμερικανό Joe Roberts ) 1.043 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βρετανό στη δεύτερη θέση. Ο Tony Arbolino ήταν ο τρίτος ταχύτερος το πρωί της Παρασκευής, με τον Ιταλό να είναι 2,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του. Ο Lowes άλλαξε σε slick ελαστικά αργά στο session όπου και πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του πρωινού.

Ο νικητής του αγώνα του Qatar, Celestino Vietti και ο Jake Dixon ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με το δίδυμο να βρίσκεται δυόμισι δευτερόλεπτα πίσω από τον Lowes. 12 αναβάτες δεν κατάφεραν να κάνουν χρόνο γύρου εντός του 107% από τον χρόνο του Lowes, με αποτέλεσμα να μην καταγραφούν επίσημα οι γύροι τους.

Ο Jake Dixon τερμάτισε την Παρασκευή στο Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας ως ο ταχύτερος αναβάτης στην κατηγορία Moto2 – και με κάποια διαφορά. Το 1:35.897 του Βρετανού αναβάτη ήταν 0,431 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την προσπάθεια του Celestino Vietti, με τον ταχύτερο των ΕΔ1, Sam Lowes, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Τρεις αναβάτες της Moto2 έπεσαν νωρίς κατά τις ΕΔ2. Η δεύτερη στροφή είχε την τιμητική της, καθώς "έπιασε" τον Filip Salač και τον Aron Canet προτού ο Pedro Acosta υποστεί ένα άσχημο highside στην ίδια στροφή λίγες στιγμές αργότερα. Ευτυχώς, όλοι οι αναβάτες ήταν εντάξει, αλλά ο Acosta έπεσε ενώ υπήρχαν κίτρινες σημαίες.

Το session συνέχισε, με τον Lowes να απέχει ένα δέκατο από τον εντυπωσιακό rookie, Manual Gonzalezm καθώς κατευθυνόμασταν για τα τελευταία 10 λεπτά δράσης την Παρασκευή. Αυτό σύντομα άλλαξε, ωστόσο, καθώς ο Fermin Aldeguer όρμησε στην πρώτη θέση, με τον Dixon να κατεβάζει το χρόνο του κατά ένα τέταρτο του δευτερολέπτου, πριν ξεπεράσει τον συμπατριώτη του, Lowes, για 0,5 δευτερόλεπτα στον επόμενο γύρο του. Ο Lowes στη συνέχεια έπεσε στην 10η στροφή – καθώς ο Vietti άρπαξε την δεύτερη θέση από τον Βρετανό αναβάτη στον τελευταίο του γρήγορο γύρο.

Ο Acosta τελείωσε τη μέρα στην τέταρτη θέση, αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει συνέπειες από τη πτώση του ενώ κυμάτιζαν οι κίτρινες σημαίες, καθώς ο ομόσταυλός του, Augusto Fernandez, τελειώνει την Παρασκευή στην πέμπτη θέση. Ο Aldeguer βρέθηκε τελικά έκτος στο τέλος, αλλά ήταν άλλη μια δυνατή εμφάνιση από τον νεαρό Ισπανό. Ο Albert Arenas έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με τους Tony Arbolino, Aron Canet και Manuel Gonzalez να κλείνουν την δεκάδα.

Ο Jorge Navarro, ο Cameron Beaubier, ο Marcos Ramirez και ο Romano Fenati συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν (μέχρι στιγμής) καυτευθείαν στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: MotoGP ΕΔ1 & ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Moto3 ΕΔ1 & ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα