• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: MotoGP ΕΔ1 & ΕΔ2
1-2 για τις εργοστασιακές Yamaha, πτώση για Marquez
Νέα 18/03/2022 - 11:22

Αφού έφτασε στην κορυφή του τεστ στη Mandalika τον Φεβρουάριο, ο Pol Espargaro κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις ΕΔ1 του Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας, χάρη σε ένα 1:33.499 που πέτυχε στα τελευταία στάδια του session. Ο Ισπανός ήταν 0,044 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο, Miguel Oliveira, και 0,079 δευτ. μπροστά από τον ομόσταυλό του, Marc Marquez, στην τρίτη θέση.

Η έντονη πρωινή βροχόπτωση στο Lombok σήμαινε ότι οι ΕΔ1 των Moto3 και Moto2 διεξήχθησαν ως επί το πλείστον με βρόχινα ελαστικά, αλλά η πίστα ήταν αρκετά στεγνή στην αρχή των ΕΔ1 των MotoGP, ώστε οι αναβάτες να ξεκινήσουν κατευθείαν με slicks Michelin. Ο Franco Morbidelli και ο Johann Zarco συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα στο εναρκτήριο 45λεπτο session.


O Aleix Espargaro έκανε τον έκτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Brad Binder. O νικητής του αγώνα του Qatar, Enea Bastianini, ήταν όγδοος, με τον Francesco Bagnaia να ακολουθεί. Την δεκάδα έκλεισε ο Joan Mir.

 

Στις ΕΔ2, είχαμε ένα Monster Energy Yamaha MotoGP 1-2  στο Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας, καθώς ο Fabio Quartararo προηγείται του ομόσταυλού του, Franco Morbidelli, κατά 0,030 δευτερόλεπτα έχοντας σημειώσει χρόνο 1:31.608. Ο Johann Zarco βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ είδαμε τους Pol Espargaro, Marc Marquez, Joan Mir και  Francesco Bagnaia να μην είναι ψηλότερα από την 19η θέση.

Δεν ήταν το ιδανικό ξεκίνημα στις ΕΔ2 για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo. Ο Γάλλος αντιμετώπισε πρόβλημα με την YZR-M1 του στην αρχή του τρίτου γύρου του, αλλά επέστρεψε στην πίστα με 30 λεπτά να απομένουν. Εν τω μεταξύ, ο Miguel Oliveira οδήγησε το session στις πρώτες εναλλαγές με τον Marc Marquez και τον Jack Miller.


Αρκετή δουλειά για τον αγώνα της Κυριακής γινόταν στη μέση του session. 0,8 δευτερόλεπτα χώριζαν τους 20 κορυφαίους αναβάτες καθώς φτάναμε στο τελευταίο τέταρτο της ημέρας, με τον Oliveira να εξακολουθεί να προηγείται, αλλά αυτό άλλαξε σύντομα. Ο Quartararo έκανε χρόνο 1:32.570 για να φτάσει 0.137 δευτερόλεπτα μακριά από τον Πορτογάλο αναβάτη με 13 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, καθώς είχαμε προετοιμαστεί για τις συνηθισμένες επιθέσεις στο χρονόμετρο στα τελευταία λεπτά. 


Με πέντε λεπτά για τη λήξη, ο Jorge Martin εξαπέλυσε την πρώτη του επίθεση με μαλακό πίσω ελαστικό – 1:31.904, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Takaaki Nakagami. Ο Morbidelli και ο Enea Bastianini έφτασαν μέσα στο ένα δέκατο του χρόνου του Martin, πριν ο Zarco κερδίσει τον ομόσταυλό του στην Pramac Racing. Στη συνέχεια, ήταν ένα εργοστασιακό Yamaha 1-2, με τον Quartararo να προηγείται του Morbidelli, καθώς ο Bastianini και ο Marc Marquez έπεσαν διαδοχικά – χωρίς τραυματισμούς ευτυχώς.


Αυτό αποδείχτηκε κοστοβόρο για τον Marc Marquez, ο οποίος ήταν εκτός των κορυφαίων 20 σε εκείνο το στάδιο και τελικά τερμάτισε στην 22η θέση, ενώ οι κίτρινες σημαίες προκάλεσαν επίσης προβλήματα στους αναβάτες που πίεζαν για τους ταχύτερους γύρους στα τελευταία στάδια.

Ο Martin βρίσκεται 0,011 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του, Zarco, καθώς τρεις Ducati, συμπεριλαμβανομένου του Bastianini, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα πίσω από το δίδυμο της Yamaha στην κορυφή. Ο Miller είναι έκτος στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου της Παρασκευής μπροστά από τους Aleix Espargaro, Brad Binder, Miguel Oliveira και Alex Rins, με λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο να καλύπτει τους δέκα ταχύτερους αναβάτες της πρώτης μέρας.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Είμαι χαρούμενος συνολικά με την μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Moto2 ΕΔ1 & ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα