• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto3 KAT
Πρώτη pole position για τον Carlos Tatay!
Νέα 19/03/2022 - 08:51

Οι χειρότερες συνθήκες σε σχέση με εχθές, δεν επέτρεψαν στους αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους κατά τις ΕΔ3. Εκεί, ταχύτερος ήταν ο Andrea Migno, με τους Alberto Surra και Tatsuki Suzuki να τον ακολουθούν.

Ο Carlos Tatay θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από την pole position στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε τον rookie, Diogo Moreira, με 0,083 δευτερόλεπτα στiς KAT2 της Μoto3 στο Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας. Ο τοπικός αναβάτης, Mario Aji, σημείωσε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά για το πρώτο GP της Ινδονησίας σε 25 χρόνια, αφού πέρασε από τις ΚΑΤ1.

Ο Sergio Garcia βρέθηκε στις ΚΑΤ1 και υπήρξε από νωρίς δράμα για τον Ισπανό καθώς έπεσε στην 12η στροφή στα πρώτα στάδια. Ο Kaito Toba επίσης είχε πτώση, αλλά στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ1, κάτι που του στοίχισε, καθώς αύριο θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid.


Στο τέλος, ο Garcia μπόρεσε να επιστρέψει και να κάνει τρεις πολύ καλούς γύρους στη σειρά για να φτάσει στις ΚΑΤ2 ως ο ταχύτερος αναβάτης των ΚΑΤ1. Ο Mario Aji, ο Xavier Artigas και ο Alberto Surra ακολούθησαν τον Garcia στις ΚΑΤ2. Ο Toba έχασε την ευκαιρία μετά την πτώση του, όπως και οι Daniel Holgado και Tatsuki Suzuki που έφτασαν αρκετά κοντά αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν στις ΚΑΤ2.

Αφού πέρασε από τις ΚΑΤ1, ο Aji οδήγησε τις ΚΑΤ2 στα πρώτα στάδια, μπροστά από τον Ayumu Sasaki και τον Dennis Foggia. Αλλά με τις συνθήκες της πίστας να βελτιώνονται γύρο με το γύρο, οι χρόνοι βελτιώνονταν συνεχώς. Ο Tatay πήγε στην πρώτη θέση, με τον ομόσταυλό του, Xavier Artigas, να μπαίνει στην τρίτη θέση, καθώς ο Foggia στη συνέχεια έπεσε στην δεύτερη στροφή - στο ίδιο μέρος που ο Riccardo Rossi είχε πέσει νωρίτερα στο session και οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Tatay κατέβασε το χρόνο σε 1:41.232, ο Artigas πήδηξε στη δεύτερη θέση, κάνοντας το 1-2 για την CFMoto και o Foggia μπήκε στην προσωρινή πρώτη σειρά στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια, οι rookies Moreira και Aji πέρασαν τη γραμμή στους τελευταίους γύρους τους για να διεκδικήσουν τρομερές θέσεις εκκίνησης στην πρώτη σειρά, διώχνοντας τον Artigas και τον Foggia.
Ο Artigas ηγείται της δεύτερης σειράς στο grid στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Andrea Migno, με τον Foggia να συμβιβάζεται με την έκτη θέση. Ο Garcia έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο μετά την πτώση στις ΚΑΤ1, ενώ δίπλα του θα ξεκινήσει ο ομόσταυλός του, Izan Guevara και ο Deniz Öncü. Οι Ayumu Sasaki, Jaume Masia και Alberto Surra αποτελούν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ήξερα ότι μπορεί να είμαι γρήγορος εδώ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα