• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto2 KAT
Παρθενική pole position για τον Jake Dixon
Νέα 19/03/2022 - 09:18

Oι συνθήκες που επικρατούσαν κατά τις ΕΔ3, δεν επέτρεψαν στους αναβάτες της Moto2 να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ταχύτερος σε αυτές ήταν ο Fermin Aldeguer, με τους Augusto Fernadnez και Jake Dixon να ακολουθούν.

 

Ο Jake Dixon κέρδισε μια ονειρική πρώτη pole position στην Moto2 στην Ινδονησία χάρη στο 1:35.799, χρόνο αρκετά καλό για να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Augusto Fernandez κατά 0,102 δευτερόλεπτα Ο Sam Lowes πήρε την τρίτη θέση.

Μια τριάδα κορυφαίων διεκδικητών με τη μορφή των Ai Ogura, Joe Roberts και Marcel Schrötter βρέθηκαν στις ΚΑΤ1, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα κατέληγε να προχωρήσει στις ΚΑΤ2. Αντίθετα, ήταν οι Somkiat Chantra, Bo Bendsneyder, Jeremy Alcoba και Simone Corsi  που θα κατέληγαν να πάρουν την δεύτερη ευκαιρία για την μάχη της pole position.

Ο Chantra βγήκε κατευθείαν στις ΚΑΤ2 και πήγε στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων στα πρώτα στάδια, καθώς είδαμε τον Jorge Navarro και τον Cameron Beaubier να πέφτουν – σε δύο ξεχωριστά περιστατικά – στην δεύτερη στροφή. Ο Albert Arenas στη συνέχεια έπεσε επίσης στην δεύτερη στροφή, ευτυχώς με όλους τους αναβάτες να είναι εντάξει, αλλά με τις κίτρινες σημαίες να προκαλούν την ακύρωση των γύρων.

Στη συνέχεια, δύο Βρετανοί αναβάτες ανέβηκαν στην κορυφή με πέντε λεπτά να απομένουν. Ο Jake Dixon προηγήθηκε του Sam Lowes με 0,154 δευτερόλεπτα διαφορά, με τον Augusto Fernandez τώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση μπροστά από τον Chantra. Στη συνέχεια, ο Bo Bendsneyder έφτασε στην πέμπτη θέση, καθώς ένας άλλος αναβάτης έπεσε στην δεύτερη στροφή. Αυτή τη φορά, ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3, Pedro Acosta.


Στα τελευταία στάδια, υπήρχαν πολύ λίγες βελτιώσεις χρόνων. Ο Dixon κράτησε την πρώτη θέση για να κερδίσει την πρώτη του pole position στην Moto2, με τους Fernandez και Lowes τους μόνους αναβάτες που έφτασαν σε απόσταση 0,4 δευτερολέπτων από τον Βρετανό.

Μετά το πέρας των ΚΑΤ1, ο Chantra πήρε μια αξιέπαινη τέταρτη θέση μπροστά από τους Bendsneyder και Arenas, ο οποίος κράτησε την έκτη θέση παρά την πτώση του. Ο Celestino Vietti θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, με τον Ιταλό αναβάτη να έχει τον Tony Arbolino και τον Simone Corsi για παρέα στην τρίτη σειρά της εκκίνησης, καθώς ο Acosta ξεκινά από την δέκατη θέση – με τον rookie να έχει ποινή για μεγάλο γύρο στον αγώνα. Ο Cameron Beaubier και ο Fermin Aldeguer συνοδεύουν τον Acosta στην τέταρτη σειρά στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα.

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: MotoGP ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Moto3 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα