• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: MotoGP ΚΑΤ
Επιστροφή του Fabio Quartararo στις pole position
Νέα 19/03/2022 - 10:55

Η βροχή που έπεσε το πρωί στην πίστα της Mandalika, απέτρεψε τους αναβάτες των MotoGP από το να βελτιώσουν τους χθεσινούς τους χρόνους. Πρώτος στις ΕΔ3 ήταν ο Marc Marquez, με χρόνο 1:34.067, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Francesco Bagnaia και Marco Bezzechi.


Στις ΕΔ4, οι συνθήκες ήταν πλέον πολύ καλύτερες και ο Franco Morbidelli κατάφερε να κατεβάσει το ρεκόρ πίστας στο 1:31.986, με τους Marco Bezzechi και Johann Zarco να ακολουθούν λίγο πιο πίσω. Κατά την διάρκειά τους, η μοτοσυκλέτα του Rins εβγαλε λάδι και προκλήθηκε μια μικρή φωτιά στην μοτοσυκλέτα η οποία προκάλεσε την διακοπή με κόκκινες σημαίες και την καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών.

Στις πιο συναρπαστικές ΚΑΤ1 εδώ και πολύ καιρό, ο Francesco Bagnaia ήταν ψύχραιμος, ήρεμος και συγκεντρωμένος για να βρεθεί στην κορυφή των φύλλων χρόνου χάρη στο 1.31.219. Ο Ιταλός απέφυγε το χάος που εκτυλίχθηκε σε όλη την πίστα για να κυριαρχήσει για σχεδόν μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με τον Fabio Di Giannantonio που κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση. Ο rookie της Gresini Racing είναι ένα όνομα έκπληξη στους δύο πρώτους, με αρκετούς δυνατούς αναβάτες να μην τα καταφέρνουν σε ένα δραματικό session.


Ο Marc Marquez ώθησε την RC213V του στα απόλυτα όρια για να βρει χρόνο, αλλά έπεσε δύο φορές, στις στροφές 13 και 12, σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 15η θέση. Μετά την πρώτη του πτώση, ο Marc έτρεξε πίσω στα pits, πήρε την δεύτερη μοτοσυκλέτα και όρμησε πάλι στην πίστα. Χάνοντας λίγο χρόνο πίσω από τον Takaaki Nakagami, ο Marquez προσπάθησε με το που πέρασε τον Ιάπωνα αναβάτη να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, κάτι που τελικά επέφερε και την δεύτερη πτώση του. Ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro, θα ξεκινήσει μια θέση πίσω του, καθώς δεν κατάφερε να βρει ρυθμό κατά τις ΚΑΤ1. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον Joan Mir, με τον αναβάτη της Suzuki να ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την 18η θέση μετά από μια κακή εμφάνιση στις ΚΑΤ1, η οποία κατέληξε σε πτώση.

Ο Marco Bezzecchi ήταν πολύ δυνατός και έθεσε τον εαυτό του υποψήφιο για την πρόκριση στις ΚΑΤ2, αλλά μια πτώση στον τελικό τομέα θα τον αναγκάσει να δει τα φώτα να σβήνουν από την 13η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Luca Marini.


O Francesco Bagnaia έβαλε την εργοστασιακή του Ducati στην κορυφή των ΚΑΤ2 στα αρχικά στάδια με 1:31.615.

Ο χρόνος αυτός καταρρίφθηκε γρήγορα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, ο οποίος έβαλε τη Yamaha του στην κορυφή με χρόνο 1:31.227 λίγες στιγμές αφού ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli έπεσε στην πέμπτη στροφή.

Στην αρχή της δεύτερης εξόδου του, ο Quartararo βρήκε περισσότερο χρόνο για να φτάσει τo 1:31.067 και θα περνούσε κάτω από την καρό σημαία για να ανοίξει τον λογαριασμό του με τις pole position για το 2022.

Θα είναι επικεφαλής των δύο Pramac Ducati των Martin και Johann Zarco, οι οποίοι ανέβηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με τον Zarco να το καταφέρνει στα τελευταία στάδια.

Με τον Brad Binder και τον νικητή του αγώνα του Qatar, Enea Bastianini, να βρίσκουν χρόνο στο τέλος των ΚΑΤ2 για να φτάσουν μέχρι την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, ο Bagnaia βρέθηκε από την πρώτη σειρά στην έκτη θέση.

Ο Miguel Oliveira θα ξεκινήσει αύριο έβδομος μπροστά από τον Rins, ενώ ο Jack Miller δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από τον ένατο καλύτερο χρόνο.
Ο Aleix Espargaro θα ξεκινήσει 10ος μετά από μια πτώση του τα τελευταία λεπτά ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο. Δίπλα του, θα είναι ο rookie, Fabio Di Giannantonio και ο Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

"Alex πήδα!"

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα