• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Alex πήδα!"
Όταν η μοτοσυκλέτα του Rins έπιασε φωτιά
Νέα 19/03/2022 - 16:38

Αγνοώντας αρχικά το πρόβλημα του κινητήρα όταν τον έκανε να χάσει την γραμμή του στην 10η στροφή κατά την διάρκεια ρων ΕΔ4, ο Alex Rins επέστρεψε στην δράση έως ότου αισθάνθηκε ξανά  το πίσω ελαστικό να γλιστράει και αυτή τη φορά εντόπισε τις ταχέως αναπτυσσόμενες φλόγες.

Προσπαθώντας να επιβραδύνει τη μοτοσυκλέτα του όσο το δυνατόν γρηγορότερα κρατώντας τα πόδια του μακριά από τη φωτιά, ο Ισπανός εγκατέλειψε την μοτοσυκλέτα στην είσοδο της 13ης στροφής.

"Υπήρχε πρόβλημα με το σωληνάκι του λαδιού", εξήγησε ο Rins "Στην 10η στροφή είχα ένα μικρό γλίστρημα πίσω. Κοίταξα τις μπότες μου και το ελαστικό, αλλά όλα ήταν φυσιολογικά, οπότε συνέχισα να πιέζω".

"Μετά, στην επόμενη στροφή το έχασα ξανά. Έτσι βγήκα από την αγωνιστική γραμμή, πρώτα για την ασφάλειά μου και την ασφάλεια των άλλων".

"Τότε, όταν είδα τη μοτοσυκλέτα να καίγεται, ήταν μια τρομακτική στιγμή, γιατί αυτό που έτρεχε στο μυαλό μου ήταν "Άλεξ, πήδα" γιατί ίσως η μοτοσυκλέτα εκραγεί. Άρα δεν ήταν καλή στιγμή. Αλλά είμαι εντάξει".

Ο Johann Zarco έπεσε στο λάδι, αλλά, όπως και ο Rins, μπόρεσε να ξαναμπεί στις δοκιμές μετά από την διακοπή για να καθαριστεί η πίστα.

Η Suzuki είπε ότι η αιτία της διαρροής λαδιού είναι ακόμα ασαφής. Κάποιες άλλες μοτοσυκλέτες υπέστησαν ζημιά από πέτρες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Rins προκρίθηκε ως η κορυφαία Suzuki στην όγδοη θέση, με τον ομόσταυλό του, Joan Mir, να βρίσκεται στη 18η θέση.

"Δύσκολος", ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Rins για να περιγράψει τον αγώνα της Κυριακής, "για τις συνθήκες, για τη ζέστη, για τη διαχείριση των ελαστικών. Θα είναι τόσο δύσκολος!".

"Οι προσπεράσεις θα είναι επίσης δύσκολες γιατί είναι μόνο μία η γραμμή και δεν υπάρχουν πολλά σημεία για να περάσεις. Άρα όλες οι προσπεράσεις θα είναι πολύ κοντά με τους άλλους αναβάτες".

"Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο μπροστά στην πρώτη στροφή".

Τα καλά νέα είναι ότι η φυσική κατάσταση του Rins έχει τουλάχιστον βελτιωθεί καθώς ήταν άρρωστος την Παρασκευή.

"Αισθάνομαι περισσότερη δύναμη στο σώμα μου, τώρα το πρόβλημα που έχω είναι στο στομάχι, ας δούμε αν το κοτόπουλο και το ρύζι με βοηθήσουν απόψε!" χαμογέλασε.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Είμαι εδώ για να παλέψω για την νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: MotoGP ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα