• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: MotoGP ΕΔ2
O Aleix Espargaro μπροστά από 5 Ducati
Νέα 27/05/2022 - 17:23

Είναι μια καλή στιγμή για να είσαι ο Aleix Espargaro, ο οποίος γιόρτασε την επέκταση του συμβολαίου του με την Aprilia Racing, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο κατά τις δοκιμές της Παρασκευής στο Gran Premio d'Italia Oakley. Ο Ισπανός ήταν ο μόνος αναβάτης που δεν βρισκόταν πάνω σε Ducati στην πρώτη εξάδα στο τέλος των ΕΔ2 στο Autodromo Internazionale del Mugello. Δεύτερος ήταν ο Francesco Bagnaia, με τον Jack Miller να βάζει και τις δύο εργοστασιακές Ducati στην πρώτη τριάδα. 

Ενώ ο Takaaki Nakagami ήταν ο ταχύτερος κατά τις ΕΔ1, δεν άργησε το 1:46.662 του να ξεπεραστεί από τον Johann Zarco, ο οποίος έκανε χρόνο 1:46.381, και ο Bagnaia μπήκε στην δεύτερη θέση στη μέση της δεύτερης περιόδου δοκιμών με 1:46.604 και 1:46.538 σε δύο διαδοχικούς γύρους.

Όταν οι επιθέσεις στο χρονόμετρο ήρθαν στα τελευταία λεπτά, ο Bagnaia σημείωσε 1:45.940 για να φτάσει στην κορυφή, με τον Miller να τον ακολουθεί από κοντά, για να κάνει 1:46.313, και τον Zarco να κλείνει την πρώτη τριάδα καθώς έκανε το 1:46.349. Οι αναβάτες της Ducati βρίσκονταν στις θέσεις 1-6, αλλά ο Aleix Espargaro είχε άλλες ιδέες – και μετακίνησε τον δείκτη στο 1:45.891 στο τελευταίο τρίλεπτο, εν μέρει χάρη σε ένα slipstream, ακολουθώντας τον ομόσταυλό του, Maverick Vinales. 


O Bagnaia θα παρέμενε δεύτερος, μπροστά από τον Miller και τον Zarco, με τον Luca Marini να είναι πέμπτος χάρη στο 1:46.362 του και τον Enea Bastianini να παίρνει την έκτη θέση με 1:46.395.

Ο Brad Binder ήταν η κορυφαία ΚΤΜ στην έβδομη θέση, με 1:46.439, μπροστά από έναν ακόμη αναβάτη της Ducati, τον Marco Bezzecchi, ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, πήρε την ένατη θέση με 1:46.519 και ήταν η κορυφαία Ιαπωνική μοτοσυκλέτα. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Pol Espargaro. 


Ο Zarco, ενώ βρισκόταν ακόμα στην πρώτη θέση, έχασε το μπροστινό της Ducati του στην τέταρτη στροφή και είχε μια πτώση, με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν για τον καθαρισμό της πίστας από το χαλίκι της αμμοπαγίδας που συμπαρέσυρε η μοτοσυκλέτα του. Ο Γάλλος αναβάτης θα είχε και μια δεύτερη πτώση στα τελειώματα των ΕΔ2, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Ο Alex Rins είχε μια παρόμοια πτώση με τον Zarco και έμεινε εκτός δεκάδας. 

Με τις προβλέψεις για πιθανή βροχόπτωση το Σάββατο στο Mugello, το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής δεκάδας των ΚΑΤ2 μπορεί να έχει ουσιαστικά ήδη αποφασιστεί. Αυτό φέρνει σε μια νευρική αναμονή τον Jorge Martin στην 11η θέση και τον Marc Marquez στη 12η, μεταξύ άλλων. Ο Marquez ήταν 0,767 δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό του Espargaro αλλά μόλις 0,040 δευτερόλεπτα έξω από την πρώτη δεκάδα. Ο Nakagami δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του από το πρωί και έπεσε στη 13η θέση στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου.

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα